• SteDoCo werd op Tweede Pinksterdag 2018 de eerste winnaar van de Jakko Sport Cup VR.
• SteDoCo werd op Tweede Pinksterdag 2018 de eerste winnaar van de Jakko Sport Cup VR. (Foto: Rick den Besten )

Inschrijving vierde toernooi EM Cup geopend, ook voor dames en jeugd

  •   keer gelezen   Sport

REGIO • Regio-Voetbal, onderdeel van uitgeverij Kontakt Mediapartners, zal volgend seizoen het vierde toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup organiseren. De Jakko Sport Cup VR, Samba Football Cup JO15 en Samba Footbal Cup MO15 gaan hun tweede editie beleven en er komen weer twee categorieën bij: JO13 en MO13. De inschrijving is vanaf heden geopend.


Deelname is voorbehouden aan de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal (zie op de website de tabbladen 'clubs zaterdag' en 'clubs zondag') behoren. Er zal ook in het seizoen 2018-2019 weer nauw samengewerkt worden met de GSV, die de scheidsrechters zal leveren.

Poules
Voor de EM Cup zal er in principe weer worden gestart in poules, waardoor alle deelnemende elftallen verzekerd zijn van minimaal twee wedstrijden. Hierbij wordt op verzoek van veel clubs rekening gehouden met het niveau (grofweg tweede divisie t/m tweede klasse en derde klasse t/m vijfde klasse). In de poulefase tracht de organisatie flinke reisafstanden te voorkomen.

Na de poulefase gaat het toernooi in knockoutvorm verder. In de eerste knockoutronde na de poulefase gelden de volgende restricties: clubs die bij elkaar in de poule zaten kunnen elkaar niet loten, competitiegenoten spelen niet tegen elkaar en de laagst spelende club krijgt een thuiswedstrijd toebedeeld. Nadien is de loting volledig vrij.

Om ook de lager spelende clubs kans op een finaleplaats en een prijs te geven, zal de opzet van een verliezersronde (B-finale) worden gehandhaafd. Overigens zal het beschikbare prijzengeld voor een trainingskamp in het hoofdtoernooi ditmaal anders worden verdeeld. Ook de verliezend finalist ontvangt voortaan een cheque; de verdeelsleutel zal binnenkort worden bepaald.

Doordeweeks
De wedstrijden zullen doordeweeks (de dinsdag geldt als voorkeursspeelavond) worden afgewerkt. Het toernooi om de EM Cup begint medio oktober, na de competitiestart. De finaledag moet nog worden gepland.

Op verzoek van veel clubs blijft terugwisselen toegestaan. Een terugwissel telt wel mee in het maximale aantal van vijf wissels per ploeg.

Uitbreiding JO13 en MO13
Afgelopen seizoen zijn de categorieën VR, JO15 en MO 15 erbij gekomen. In het seizoen 2018-2019 breiden de Regio-Voetbal Toernooien uit met JO13 en MO13. Voornemen van de organisatie is ook deze elftallen twee wedstrijden te garanderen. Dit zal echter afhankelijk zijn van het aantal aanmeldingen.

"Zeker bij de vrouwen en de jeugd is niveauverschil niet te voorkomen. Dat kan natuurlijk een extra uitdaging zijn om mee te doen, maar de deelnemende clubs moeten zich er wel bewust van zijn", zegt Rick den Besten namens het organisatiecomité.

De wedstrijden in de categorieën vrouwen, JO15, MO15, JO13 en MO13 moeten worden geleid door clubscheidsrechters.

Op de finaledag worden de finales van alle categorieën gespeeld.

Aanmelden
Het inschrijfgeld bedraagt:

- Eerste elftallen: 55 euro

- Vrouwen: 55 euro

- JO15: 35 euro

- MO15: 35 euro

- JO13: 35 euro

- MO13: 35 euro

Aanmelden kan via de volgende e-mailadressen: info@regio-voetbalcup.nl of info@regio-voetbal.nl. De inschrijving sluit eind augustus/begin september.

Bij de inschrijving graag vermelden:

- Naam club

- Welke categorieën

- Contactpersoon (+ e-mailadres) per categorie

Na sluiting van de inschrijvingstermijn ontvangen de deelnemende clubs een factuur; op dat moment is de inschrijving definitief.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten