Roald Leemans blijft nuchter over Ypres Rally

  •   keer gelezen   Sport

HANK • Rond het Belgische Ieper wordt dit weekend de Renties Ypres Rally verreden. Deze wedstrijd telt mee voor de diverse Belgische en Britse rallykampioenschappen, alsmede voor de FIA Benelux Rally Trophy, waarvoor Roald Leemans uit Hank en zijn navigator Christiaan Paul van Waardenburg staan ingeschreven.


De auto waarmee de equipe van Rally Team Leemans de strijd zal gaan aanbinden is, na de afgelopen ELE Rally, weer helemaal in orde gebracht. De Citroën DS3 R3T staat er helemaal klaar voor. "Daar ben ik wel blij om," laat de Hankse coureur Roald Leemans weten.

Spekglad
"Ik kan me nu richten op mijn persoonlijke voorbereidingen. Ik kan nu meer gaan sporten en me gaan concentreren op wat echt belangrijk is. Het wordt een lange en zware wedstrijd. De grip op het asfalt verandert continue, de wegen zijn smal en een foutje wordt onmiddellijk afgestraft. De weersverwachtingen laten zien dat het op zaterdag wel eens nat kan worden. Sommige proeven zullen dan spiegelglad gaan worden, zeker in de bochten waar veel gesneden zal worden. De modder komt dan op de hele weg te liggen, waardoor het spekglad kan worden."

Dit internationaal hoog aangeschreven podium trekt altijd veel bekijks. Niet alleen van het altijd massaal toestromende publiek, maar ook de internationale pers is ruimschoots vertegenwoordigd. "Op dit podium wil je gewoon goed presteren," vertelt een nuchtere Leemans. "Ik laat me niet gek maken en rijd gewoon mijn eigen wedstrijd. Uitrijden en ervaring opdoen is mijn prioriteit. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik wil proberen zo hoog mogelijk te finishen."

De wedstrijd gaat over 23 klassementsproeven, waarbij 278,55 kilometer op snelheid dient te worden afgelegd. De totale lengte van de wedstrijd is 569,80 kilometer. Op vrijdag zal de eerste deelnemer om 16:57 uur van start gaan om rond 23:00 uur de dag af te sluiten. Op zaterdag zal om 10:34 uur de eerste klassementsproef van de dag van start gaan. De eerste auto wordt om 22:26 uur terug op het finishpodium verwacht.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten