Brons voor turnsters van WIK

  •   keer gelezen   Sport

OOSTERHOUT/WIJK EN AALBURG • Noor Koning en Sarissa Smulders van WIK hebben zaterdag tijdens de toestelfinale in Oosterhout brons gepakt.


Noor Koning had zich geplaatst voor drie toestellen: brug, balk en vloer. Op de brug heeft zij de laatste weken erg hard getraind. Zij liet dan ook een hele mooie en vooral nette oefening zien die werd beloond met een bronzen medaille. Op balk turnde zij een goede oefening, wat een vierde plaats opleverde. Ook op vloer liet Noor een plaatje van een oefening zien. Dit was goed voor een zevende plaats.

Sarissa Smulders mocht uitkomen op maar liefst vier onderdelen. Bij het onderdeel sprong liet zij een handstandoverslag over de kast zien, wat de negende score opleverde. Sarissa werd achtste op brug. Op de smalle balk turnde Sarissa een voorzichtige, maar nette en stabiele oefening. Het was een verrassing, maar zeer verdiend dat zij een bronzen medaille kreeg omgehangen. Op vloer eindigde ze net achter Noor op plaats 8.

Benthe Colet mocht namens WIK in actie komen op het onderdeel balk. Zij turnde een goede oefening met een super mooie koprol op de balk. De jury was echter erg streng en door een val van de balk eindigde Benthe op de zestiende plaats.

Emma had zich geplaatst voor de toestellen balk en sprong. Tijdens het inturnen besloten Emma en haar trainster om voor alles of niets te gaan en dus een koprol tot hurkzit te turnen. Dit lukte net niet tijdens de wedstrijd, maar voor de rest van haar oefening kreeg Emma alsnog een goed punt. Ze werd ondanks de val heel knap 7e. Op het toestel sprong lagen alle punten heel dicht bij elkaar. Emma turnde twee mooie en nette sprongen, hiermee werd ze 10e.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten