ACKC in laatste thuiswedstrijd oppermachtig

Sport 587 keer gelezen

ALMKERK • De korfballers van het jeugdsportfondsteam van ACKC (Almkerk) waren zaterdag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen oppermachtig tegen het Rotterdamse NIO: 26-14.

Bij een temperatuur van 30 graden stond stond ACKC al snel op een 6-2 voorsprong. De gasten hadden in het verdere verloop van de eerste helft niets meer in te brengen.

De zeker in de eerste helft makkelijk scorende Wietze de Vries en de scherpe Arné van Herwijnen waren een ware plaag voor de Rotterdammers.

Drinkpauze
Nadat  na de ingelaste drinkpauze de gasten met schoten van afstand enkele doelpuntjes mee hadden gepikt was het weer de beurt aan ACKC, via wederom Wietze de Vries en even later de gemotiveerde Frank Bakker. Ze breiden de voorsprong uit naar 10-5.

Natasja Kuipers met een vrije bal en Captain Marlies Kant maakten drie minuten voor rust 12-5. Er was geen vuiltje meer aan de lucht voor het machtige ACKC. Uiteindelijk kon worden gerust bij een 13-7 voorsprong.

Blessure
Ook na rust was het ACKC wat de klok sloeg. De Almkerkers liepen uit naar 19-9. Direct na de tweede drinkpauze moest Sabine Meerman met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Amber de Ruyter. Vervolgens werd de voorsprong door Marlies Kant en Arné van Herwijnen (stip) vergroot naar 21-9

De wedstrijd was gespeeld en de concentratie nam wat af bij de thuisploeg. ACKC liet ook verdedigend wat steekjes vallen. Coach den Hartog paste nog wat wissels toe en liet Marvin van den Berg, Jochem van der Zouwen en Jelmer Wolters minuten maken in het eerste team. Het slotakkoord was weer voor de Almkerkers. Van Herwijnen, Dekkers en Millenaar brachten ACKC  op een verdiende 26-14 eindstand.

Doelpuntenmakers: Wietze de Vries - 6, Rik Millenaar en Arné van Herwijnen - 5, Natasja Kuipers en Frank Bakker - 3, Marlies Kant en Natasja Kuipers - 2.