Afbeelding

Jari Prins wint in Schijndel

Sport 623 keer gelezen

SCHIJNDEL/HANK • Jonge Renner Jari Prins uit Hank heeft op Hemelvaartsdag op het nieuwe wielerbaantje in Schijndel zijn derde overwinning van het seizoen gepakt.

In categorie 7 liet hij zien nog steeds over goede benen te beschikken. Van start af aan ging het extreem hard en viel alles uit elkaar. Prins moest vanaf de laatste rij starten, dus moest hij achtervolgen. Toen hij eindelijk bij de kop van de wedstrijd was, waren vijf renners ontsnapt. Toch wist hij dit gat in zijn eentje te dichten. Kop over kop wist deze groep het peloton te dubbelen en de renners gingen sprinten voor de overwinning. Jari Prins had de beste benen en mocht zijn derde overwinning van dit seizoen vieren.

In categorie 5, met maar liefst 47 deelnemers, reed Denley van Wijnbergen uit Werkendam een hele sterke wedstrijd. Startend vanaf de laatste startrij knokte hij zich al snel naar voren. Het ging hard, maar de Werkendammer probeerde zelfs nog te ontsnappen. Uiteindelijk werd het een sprint, waarin Van Wijnbergen perfect gepositioneerd zat. Hij werd echter geveld door een valpartij in de laatste bocht. Lars Prins reed in diezelfde categorie ook een sterke wedstrijd. Hij moest eveneens vanaf de laatste positie starten, maar hij wist van groepje naar groepje te rijden en bij de kop aan te sluiten. Dit kostte alleen zoveel kracht dat hij vier rondjes voor het eind de groep weer moest laten gaan. Hij eindigde op de 24e plaats.

Zaterdag was er de Marianne Vos Classic voor de jeugd waar Denley van Wijnbergen en Lars Prins samen probeerden weg te komen, maar dat lukte niet. Ze finishten beiden in het peloton op een vierde (Van WIjnbergen) en een zevende (Prins) plaats. Jari Prins werd in de sprint van zijn categorie tweede.

Zondag was er een districtsomnium (tijdrit en wegwedstrijd) in Ossendrecht. Hier reed in categorie 4 Lars van Oord (Hank) een goeie tijdrit en ook hele knappe wedstrijd. Lars werd 10e overall. In categorie 5 gingen Denley van Wijnbergen en Lars Prins voluit om punten voor het NK te bemachtigen. Van Wijnbergen werd vierde, Prins twaalfde. In categorie 7 waren het Jari Prins en Rowan van Oord (Hank) die voluit gingen. Van Oord reed een hele goeie tijdrit en een steady wedstrijd, waardoor hij knap achtste werd. Prins werd overall tweede door een tweede plaats in tijdrit en de wegwedstrijd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden