ACKC pakt winst ondanks matige afwerking

Sport 285 keer gelezen

ALMKERK • Het ACKC/Jeugdsportfondsenteam won zaterdag van OEC uit Helmond, maar wel met moeite.

Na de winst van twee weken terug was ACKC al nagenoeg zeker om in de subtop te blijven, nu kon er bij winst tegen het uit Helmond afkomstige OEC de definitieve bevestiging komen. In de uitwedstijd tegen deze tegenstander kwam het tot een ruime 13-20 overwinning.

Niet effectief
ACKC begon goed aan de wedstrijd, maar had behoorlijk veel moeite met de afronding terwijl het zich verdedigend wel goed kon weren. Dit bleek ook uit het wederom missen van een stip, wat ook bij de gasten een keer mis ging. Pas na twintig minuten had ACKC twee maal de korf getroffen na tientallen mogelijkheden.

De tegenstander was daarin veel effectiever en kon uit een minimaal aantal scoringskansen wel bijblijven en nam zelfs een 2-3 voorsprong.

6-4
De hele eerste helft bleef het lastig om een voorsprong te nemen, uiteindelijk waren het Natasja Kuipers, Marlies Kant en Wietze de Vries die enkele minuten voor rust een magere voorsprong van 6-4 op het scorebord lieten prijken.

Coach Mark den Hartog was zeker niet tevreden maar geloofde er heilig in dat ACKC na de opeenstapeling van mogelijkheden in het eerste bedrijf zichzelf een keer zou belonen in de tweede helft. OEC gaf zich zeker niet gewonnen, ondanks het voor de tweede keer missen van strafworp kwamen ze weer terug naar 6-5, maar direct daarop werd het binnen één minuut via Arné van Herwijnen en Marlies Kant weer 8-5 en leek ACKC definitief af te rekenen met het duidelijk zwakkere OEC.

Weer gelijk
Inmiddels werd Arné van Herwijnen tijdelijk naar de kant gehaald en kon Frank Bakker proberen het verschil te maken. Dat lukte al vrij snel maar toch was ACKC wederom niet bij machte om de tegenstander ondanks de vele honderd procent mogelijkheden op de knieën te krijgen. Het werd zelfs weer gelijk (11-11) met nog een kwartier te gaan.

17-14
Coach Den Hartog paste wederom enkele wissels toe, Ingrid Dekkers die even daarvoor finaal onderste boven werd gelopen werd vervangen door Amber de Ruyter, een speelster die zich snel ontwikkelt. De krachten bij de tegenstander raakten wel op en het jonge ACKC nam geleidelijk aan een definitieve voorsprong uiteindelijk was er de 17-14 winst.

Hiermee heeft ACKC met nog een thuis- en een uitwedstrijd te spelen zich definitief bij de bovensten in de ranglijst gevoegd.

Inmiddels staat vast dat OZC (Rotterdam) kampioen in de derde klasse J is geworden en Sperwers (Rotterdam) en Gemini (Gouda) zijn gedegradeerd.

NIO
Komende week is er vanwege Pinksteren geen competitieprogramma. De eerstvolgende wedstrijd is 26 mei op sportpark De Alm tegen NIO (Rotterdam), aanvang 15:30 uur.

Thanks for support
Na afloop zullen de supporters op de inmiddels traditionele manier worden bedankt ("Thanks for support") door de gehele selectie . Er zal voldoende te eten en te drinken zijn en er kan bij deze laatste thuiswedstrijd alvast muzikaal en feestelijk afscheid worden genomen van de competitie 2017-2018.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 4 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21