Promotie Virtus uit zicht

Sport 207 keer gelezen

WERKENDAM • Na het verlies afgelopen zaterdag staat Virtus voor een haast onmogelijke opgave om in de return tegen Zeemacht alsnog promotie af te dwingen.

De Werkendammers verloren zaterdag in eigen huis met 68-82, terwijl ze met de rust nog met 43-42 voor stonden.

Virtus was het duel nog voortvarend begonnen en voelde zich totaal niet geïntimideerd door de gasten uit Den Helder. De ongeslagen kampioen geworden ploeg uit de Eerste Divisie A nam de wedstrijd uiterst serieus en was al een uur voor aanvang aan de warming-up begonnen.

Na de rust startte Zeemacht net als Virtus ook in een zone. Het kostte Virtus veel energie. Door die inzet wist de thuisploeg, ondanks enkele driepunters van Zeemacht, in de buurt van de tegenstander te blijven. Halverwege het derde kwart leek Zeemacht echter een gat te slaan, maar Virtus gaf niet op en na dit kwart was alles nog mogelijk bij een stand van 55-61.

Tol betalen
Naarmate het laatste kwart vorderde, bleek Virtus langzaam de tol voor de energieke inzet te moeten betalen. Het tempo zakte naar beneden en toen Zeemacht nu wel enkele malen de driepunter wist te vinden - in totaal maakte de ploeg negen driepunters - knakte er iets bij de Werkendammers. De knokkende thuisploeg hield het tot twee minuten voor tijd nog vol, toen het scorebord nog 65-71 aangaf.

In de resterende tijd was de pijp volledig leeg en liep Zeemacht naar een enigszins verdiende, maar wel geflatteerde, zege: 68-82.

Twintig weken wandelen in eigen buurt onder professionele begeleiding: het kan in Altena Nieuws 19 apr, 11:52
• Pontje Steur.
24e vaarseizoen van Pontje Steur gaat van start op Koningsdag Nieuws 19 apr, 11:49
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 19 apr, 11:43