Afbeelding

Meiden Voltena Nederlands kampioen

Sport 491 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Het meest prestigieuze volleybaltoernooi voor clubteams, het Nederlands open jeugdkampioenschap, kende bij de meiden tot en met 18 jaar een winnaar uit het Land van Heusden en Alten: Voltena uit Nieuwendijk.

In dit toernooi brengen de clubs de beste speelsters die zij hebben in een leeftijdscategorie samen in een team. Via een voorronde en een halve finale ronde, die eerder dit jaar werden gespeeld, blijven er dan acht teams over die gaan strijden om de felbegeerde titel en om eeuwige roem. Voor het vierde jaar in successie bereikten de Voltena-meiden de eindronde, al een unieke prestatie op zich.

Grote namen
Dit jaar wachtten grote namen hen op: VC Zwolle; Peelpush en Dynamo Tubbergen. Met een duidelijke 2-0 overwinning werden deze drie teams aan de zegekar gebonden. De kruisfinale werd daarna gespeeld tegen de nummer twee uit de ander poule van vier. De verrassende tegenstander was hier het team van Irene uit Bilthoven, dat op punten tweede werd, en een voor haar clubgeschiedenis unieke prestatie neerzette door zich bij de beste vier van Nederland te scharen.

Ook dit team werd een prooi voor de meiden van Voltena en ook hier was er een duidelijke 2-0 overwinning. De finale werd wederom gespeeld tegen VC Zwolle, dat zich in de andere kruisfinale via een moeizame 2-1 overwinning langs Sudosa Assen wist te knokken.

Revanche
Bekende gezichten dus aan de andere kant van het net, waarbij de eerdere overwinning in de poule zeker geen garantie was voor een overwinning in de finale. De fysiek sterkere en gemiddeld een halve kop grotere meiden van Zwolle waren duidelijk gebrand op revanche, en wisten er een spannende strijd van te maken. Uiteindelijk was het toch Voltena dat tot twee keer toe in de eindfase van de sets afstand wist te nemen, en met een klaterende 2-0 overwinning de Nederlandse titel voor zich opeiste.

Een hele mooie apotheose dus, die extra glans kreeg doordat Voltena speelster Raisa Schoon werd uitgeroepen tot meest waardevolle speelster van het toernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden