Afbeelding

Biesboschzwemmers vallen in de prijzen

Sport 288 keer gelezen

WERKENDAM - De 'masters' van zwemvereniging de Biesboschzwemmers uit Werkendam konden afgelopen weekend maar liefst vijftien klassementsprijzen van de 'Zuidelijke cirkel' vieren.

Die wedstrijdcyclus beleefde in Eindhoven namelijk zijn laatste wedstrijd van 2017. Daarin gingen de acht BBZ-masters de strijd met de klok en hun tegenstanders aan. Dit resulteerde in negen clubrecords, twee Brabantse Masters Records en een wedstrijdrecord. Daarnaast werden drie persoonlijke records aangescherpt. Annette Wijnja wist op al haar persoonlijke starts de clubrecords aan te scherpen. Zij zwom de 25 en 50 vlinderslag en de 25 vrije slag. Op de beide vlinderslag-onderdelen wist Wijnja ook nog de Brabantse records aan te scherpen en op de kortste vlinderslag afstand ging ook het wedstrijdrecord er aan.

Paul Wijnja wist op de 100 vrije slag zijn eigen clubrecord en persoonlijk record aan te scherpen. Hij zwom 0,1 seconde sneller dan ooit. Op de halve afstand zwom Wijnja opnieuw binnen de 29 seconden, maar dit was niet sneller dan zijn beste tijd.

Voor zowel Neel Gielen als J.P. van Rossem was er een persoonlijk record op hun minst favoriete slag, de schoolslag. Op de kortste afstand, de 25 meter, zwommen zij sneller dan ooit. Tevens verbeterden zij de clubrecords op dit nummer.

Een clubrecord was er ook voor Bastiaan Baggerman op de schoolslag sprint. Voor Van Rossem was er ook een clubrecord op de 25 vlinderslag. Het laatste clubrecord werd door de estafette ploeg 4x200 vrije slag gerealiseerd. Annette, Paul, Sabrina Boekhout en Bastiaan Baggerman zwommen een verdienstelijke tijd die net boven de tien minuten uit kwam. 

Na de wedstrijd werden de prijzen voor de diverse klassementen uitgereikt. Sabrina, Annette, Bianca den Besten, Neel, Ingmar, Pieter Vink, Erik, Bastiaan, Paul, J.P. en Rob den Besten wisten bij de beste drie in de klassementen te eindigen.

Medio januari staat de volgende belangrijke masters-wedstrijd op de kalender. In Terneuzen worden dan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen gehouden en daar zullen ook enkele Biesboschzwemmers aan de start verschijnen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 20 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 22 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden