Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Voltena-dames herpakken zich met winst

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWENDIJK • De volleybalmeiden van Voltena zijn de klap van een week eerder te boven gekomen en hebben zaterdag het spannende duel tegen Sliedrecht Sport gewonnen met 3-1.


Voltena startte het duel met een overtuigende service. Ook Sliedrecht wist de vereiste druk te zetten en het thuisspelende team liep uit naar 15-8. Maar de meiden van Voltena houden het hoofd cool en een stand van 19-19 laat beseffen dat deze veelbesproken wedstrijd, daadwerkelijk spannend is. Voltena weet de druk op te hogen en laat Sliedrecht de fouten maken. Met 21-25 trekken de Nieuwendijkers de eerste set naar zich toe.

Moeilijk
In het tweede bedrijf weet Voltena op setpoint te komen, maar de volleybalsters krijgen het moeilijk op deze stand. Van 24-24 wordt het uiteindelijk 28-28, waarna Sliedrecht Sport aan het langste eind trekt en de set wint met 30-28.

In aanloop naar de derde set laten de meiden van Voltena zien dat de tweede set snel vergeten is. Er wordt gestart met een voorsprong. Toch blijft het lastig om deze vast te houden, maar de bezoekers komen weer als eerste op setpoint, maar Sliedrecht Sport zit Voltena met 24-23 op de hielen. Ditmaal wordt de set echter gewonnen met 26-28.

Kort
De vierde set is kort maar krachtig. Voltena weet druk uit te oefenen op de overkant, waarop geen antwoord meer komt. De verdediging van de Nieuwendijkers fungeert als stofzuiger van het veld, de serveerders maken series en zowel blokkerend als aanvallend wordt het ene na het andere punt gemaakt. Met 25-9 is er snel een einde aan de laatste set, en is de 3-1 winst een feit.

Aanstaande zaterdag 2 december wordt er gespeeld om 18.00 uur in topsportcentrum De Iris in Nieuwendijk tegen het Wageningse Scylla dames 1.

Tegen deze nummer 11 van de ranglijst zal opnieuw worden geknokt om alle punten in huis te houden.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier