De start van de Vestingstad Run vanaf 't Rond in Woudrichem.
De start van de Vestingstad Run vanaf 't Rond in Woudrichem. Foto: Teus Admiraal

Bekers wint kletsnatte Vestingstad Run

Sportt 512 keer gelezen

WOUDRICHEM • Colin Bekers van atletiekvereniging Scorpio heeft zaterdagmiddag de Vestingstad Run in Woudrichem gewonnen.

Bekers, die deze halve marathon ook al in 2013 en 2015 wist te winnen, verbeterde bovendien het parcoursrecord met twee seconden. Bekers had wellicht nog sneller kunnen zijn als de weersomstandigheden beter waren geweest.

De finalewedstrijd van het Blankers & Van Vark Altena Road Circuit werd geteisterd door de nodige regenval. Ondanks de mindere weersomstandigheden kon de organisatie toch nog 315 deelnemers op de startlijst zetten. Naast de latere winnaar Bekers ook de winnaar van vorig jaar Egbert Hooijkaas uit Zuilichem en Marcel Laros, die enkele welen eerder nog de Kurenpolderloop in Hank wist te winnen.

De twee laatstgenoemde konden zaterdag door het buitengebied van Woudrichem de sterk lopende Bekers echter niet bijbenen. Het zou uiteindelijk een lange solo worden voor Bekers.

Solo
"Het regende al vanaf de start en vanaf 14 kilometer kwam het met bakken uit de hemel. Het tempo van de eerste 10 kilometer kon ik niet helemaal vasthouden, maar ik ben dik tevreden met zo'n 21 kilometer lange solo", aldus Bekers over zijn race.

Hij finishte uiteindelijk in 1:08:28, twee seconden dus sneller dan het parcoursrecord dat ook al op zijn naam stond. Laros volgende op vier minuten, de inmiddels 52-jarige Hooijkaas lag daar weer drie minuten achter.

Bij de vrouwen ging de overwinning net als de voorgaande edities naar Melanie Spruijt, met een tijd van 1:26:37 was ze driekwart minuut sneller dan vorig jaar.

Zowel bij de organisatie van de Vestingstad Run als bij de organisatie van het Altena Road Circuit alleen maar tevreden gezichten.

Stijgende lijn
Bij de Vestingstad Run, omdat de loop ondanks de niet al te beste weersomstandigheden er altijd nog meer dan 300 deelnemers konden worden genoteerd.

De organisatie van het Altena Road Circuit zag na een jarenlange neergaande lijn het deelnemersaantal stijgen. Vorig jaar telde het klassement vijf wedstrijden en dit jaar kwam de Lenteloop in Brakel daarbij. Vorig jaar trokken de wedstrijd gemiddeld 228 deelnemers dit jaar werden er dat 238. Bij Altena Road Runners kijken ze dan ook weer met vertrouwen naar 2018, alle zes de organisaties van de wedstrijden die dit jaar meededen staat dan ook weer op het programma.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 11 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21