Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Debuterend Voltena pakt koppositie

  •   keer gelezen   Sport

NIEUWENDIJ • Na de 4-0 overwinning op Peelpush dames 2 van afgelopen zaterdag staat Voltena, als debutant in de Eerste Divisie, bovenaan in de competitie.


De Nieuwendijkse dames hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan de nummers twee en drie. Voltena begon sterk aan het duel en kwam al snel op een 9-0 voorsprong. Dat wordt de versnelling bij de dames ietwat teruggeschakeld. Er worden aan eigen kant meer fouten gemaakt en Peelpush komt serverend in het spel. Wanneer de stand 18-16 laat zien, komt de focus van de meiden uit Nieuwendijk terug.

Mannenkoor
Onder leiding van het mannenkoor uit het publiek brengen de meiden in een hogere versnelling het puntenaantal naar 25. Ook de tweede set start Voltena met een ruime voorsprong, maar Peelpush is verdedigend sterk en dat maakt het lastig voor Voltena om tot scoren te komen, met lange rally's als gevolg. Wél spelen de meiden van Voltena als één team met één taak. Door dit teamgevoel pakt de thuisclub ook de tweede set.

In de derde en vierde set maken de meiden het de tegenstander lastig. Voltena heeft serverend de taken enorm goed uitgevoerd en maken duidelijke series. Blokkerend wordt er door de meiden aan het net veel tegenhouden of ze maken het voor de verdediging makkelijker door ballen af te remmen. In de vierde set wordt er tevens 'volleybalintelligentie' getoond door de meiden. Hierin wordt de kracht van de meiden nogmaals zichtbaar duidelijk. Het knappe staaltje werk wordt beloond met het winnen van de wedstrijd en 5 punten.

De komende twee weken staan er geen wedstrijden voor Voltena op de planning. Wel staat er voor een aantal basisspelers de World Tour met grote letters in de agenda.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier