Foto: Digitaalburg

Marcel Laros wint drukbezette Kurenpolderloop

  •   keer gelezen   Sport

HANK • Marcel Laros van atletiekvereniging Scorpio heeft zaterdagmiddag de druk bezette Tien van De Kurenpolder in Hank gewonnen.


Ruim 180 deelnemers meldden zich bij de inschrijftafel die stond opgesteld in recreatiepark De Kurenpolder en daarmee boekte ook de vijfde wedstrijd van het Blankers & Vark Altena Road Circuit net als de voorafgaande wedstrijden een recordaantal deelnemers.

Het was de jonge talentvolle atleet Bram Maas van de Tilburg Road Runners die in de eerste van de vier ronden van 2,5 kilometer de toon wist te zetten. Maas kwam in Hank echter voor de 5 kilometer prestatieloop, maar zijn inspanningen trokken wel het hele veld uit elkaar, want tot nu toe waren het alleen Marcel Laros en Lauran Beijens die in zijn spoor konden blijven. Op ruime achterstand volgende Mees van der Plas en Egbert Hooijkaas uit Zuilichem. 

Tweede ronde
In de tweede ronde stelde de latere winnaar Marcel Laros duidelijk orde op zaken en liet meteen blijken dat hij alleen maar voor de overwinning naar Hank was gekomen. Beijens, die in Genderen Laros nog wist te kloppen, volgde halverwege de wedstrijd al op ruime achterstand.

Laros bouwde in de resterende vijf kilometer zijn voorsprong alleen nog maar verder uit. Uiteindelijk zou hij met meer dan anderhalve minuut voorsprong in 32:32 over de finish komen. Lauaran Beijens stelde zijn tweede plaats veilig voor de oprukkende Egbert Hooijkaas die in de laatste kilometer ook Mees van der Plas voorbij was gegaan. 

Vrouwen
Bij de vrouwen ging door het uitstappen van Iris van Dalen de overwinning naar Nikki Bagchus (43:41) van DAK Drunen. Ze bleef Lianne Ivens van ACW'66 uit Waalwijk driekwart minuut voor.

De overwinning op de 5 kilometer ging naar Bram Maas (16:58) die Francois Nooten meer dan twee minuten voorbleef.

Bij de vrouwen won Karin van Zanten van de Altena Road Runners. Het Blankers & Van Vark Altena Road Circuit wordt op 4 november afgesloten met de Vestingstad Run, een wedstrijd van een halve marathon in Woudrichem.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten