Afbeelding
Foto: Tom Oostra

Biesboschruiters winnen herfstmeeting

Sport 448 keer gelezen

SLEEUWIJK • Biesboschruiters Kim Noordijk, Mara de Vries, Laura Groeneveld en Sylvia van den Broek hebben zaterdag bij de herfstmeeting, georganiseerd door PSV De Nieuwe Roef in Sleeuwijk, de wisselbeker in de wacht gesleept.

Met een gemiddelde score van 67.7 procent stonden zij bovenaan. Net daaronder volgde, met een score van 67.2 procent, RV Oud Beijerland. Als derde eindigde de equipe van RSV De Hoge Devel uit Zwijndrecht met een gemiddelde score van 64.8 procent. Het ging zaterdag in Sleeuwijk om de herfstmeeting dressuur voor paarden in de klasse M t/m ZZL van Kring Oost, Maas en Merwede.

Omdat het team van PSV De Nieuwe Roef deze herfstmeeting in 2016 gewonnen had, mocht de vereniging het dit jaar zelf organiseren. Dertien verenigingen streden met hun equipe om de titel. Elke equipe bestond uit vier combinaties, die elk een dressuurproef reden. Van de beste drie combinaties per equipe werden de punten opgeteld en de vereniging met de hoogste score mocht de titel in ontvangst nemen.

Hoogste score
Albert Nap behaalde met zijn paard Future de hoogst individuele score van deze dag. In de klasse Z2 werd hij eerste met een score van maar liefst 69.85 procent. Hij mocht hiervoor een deken in ontvangst nemen die gesponsord was door Drunens Ruiterhuis. Door Jack Ooisterwijk, Ruitersport Altena, Glamhorse en paardenmestcontainers.nl werden er mooie prijzen gesponsord voor zowel de winnende equipes als ook voor de individuele prijswinnaars.

PSV De Nieuwe Roef eindigde als vijfde equipe met een gemiddelde score van 63.4 procent.

De equipe bestond uit: Piet Prins, Marjolein Brouwer, Timna Zwets en Marieke van der Schans.

De zes hoogst geplaatste verenigingen mogen door naar de regionale herfstmeeting, die gehouden wordt op 22 oktober in Delft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden