De teams van WSV Woudrichem roeiden The Great River Race over de Thames in Londen.
De teams van WSV Woudrichem roeiden The Great River Race over de Thames in Londen. (Foto: Tom Duff)

Woudrichemse roeiers doen het goed in Londen

  •   keer gelezen   Sport

WOUDRICHEM/LONDEN • Tijdens de Great River Race in Londen hebben achttien roeiers van WSV Woudrichem afgelopen zaterdag uitstekend gepresteerd. 


Het jeugdteam, mixteam en herenteam van de Woudrichemse Watersportvereniging kregen op de Thames een roeiwedstrijd van ruim 34 kilometer voor de riemen van hun zelfgebouwde St. Ayles Skiffs. In totaal verschenen er 323 boten aan de start van een parcours dat langs alle bekende punten van de Engelse hoofdstad voer. 

Mixteam winnaar
Tijdens de 30e editie van deze illustere roeiwedstrijd kwam het mixteam Rowmotion in hun klasse als eerste over de finish. Hun tijd van 2:40:50 was tevens goed voor een veertiende plaats overall.

De jeugdroeiers The Van Slaggers voltooiden de race in een tijd van 3:01:00, goed voor een 29e tijd in de jeugdklasse en een 103e tijd overall.

De heren van Martin's Dreamteam finishten als tweede in hun klasse in een tijd van 2:36:16, de vijfde tijd overall. De wisseltrofee voor de Fastest St. Ayles Skiff kwam daarmee voor de derde keer naar Woudrichem.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten