Roald Leemans mikt op een goed resultaat dit weekend.
Roald Leemans mikt op een goed resultaat dit weekend. (Foto: Edwin Hengelman)

Roald Leemans uit Hank gaat voor de prijzen

  •   keer gelezen   Sport

HANK • Het is pas zijn tweede jaar in de rallysport en na het succes in zijn eerste seizoen gaat Roald Leemans uit Hank dit jaar opnieuw voor de prijzen.


Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van 44 punten kan Roald Leemans dit seizoen voortijdig het Junior Rally Kampioenschap veiligstellen. Daarvoor moet hij komend weekend, tijdens de Hellendoornrally, wel een goed resultaat behalen.

Met welke auto hij aan de start gaat verschijnen is nog niet helemaal duidelijk. De Citroën DS3 R3T, waar hij dit jaar in heeft gereden, staat namelijk te koop. Er hebben zich al gegadigden gemeld, maar een deal is tot op heden nog niet gesloten. De DS3 is 'rallyklaar' en kan direct worden ingezet. Dat gaat Leemans dan ook doen als de DS3 R3T dan nog niet verkocht is.

Mitsubishi Lancer
Mocht dat inderdaad het geval zijn, kan de jonge Brabander ook, met behulp van zijn navigator Christiaan Paul van Waardenburg, het kampioenschap in de klasse RC3 in de wacht slepen. Als de DS3 R3T echter wél worden verkocht, zal Roald aantreden in de Mitsubishi Lancer Evo VI van zijn vader, Ronald Leemans. Het is niet de eerste keer dat zoon Leemans in de knalgele Lancer de strijd aan bindt. Eind augustus reed hij in deze wagen tijdens de Short Rally Kasterlee.

In de Hellendoornrally krijgen de deelnemers, verdeeld over twee dagen, 402 kilometers voorgeschoteld.

Daarvan leggen ze, verdeeld over twaalf klassementsproeven, 171 kilometers op snelheid af. De eerste deelnemer zal omstreeks 19.01 uur over het startpodium in Nijverdal rijden. Nog geen kwartier later zal de eerste klassementsproef van start gaan. Even na middernacht worden de auto's in het Parc Fermé gezet voor de nacht. De strijd wordt op zaterdag even voor tienen hervat en rond kwart voor zeven zal de winnaar over het finishpodium rijden.

Champagne
Bij een goed resultaat zou Roald Leemans de champagne kunnen ontkurken.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten