Afbeelding

Peter Schulting slimste in Ronde van Hank

Sport 362 keer gelezen

HANK • Winnaar bij het hoofdnummer van de Ronde van Hank werd zondag Peter Schulting uit Emmeloord.

Bij het hoofdnummer voor de Elite, Beloften en Amateurs stond een aardig peloton aan de start. Zij kregen 80 kilometer voor de wielen. Kort na de start ging het spel al op de wagen. Het peloton werd uit elkaar gerukt en van de vluchters bleef tenslotte een kopgroep van elf renners over met de nodige kanshebbers. B-professional Koos Jeroen Kers uit Amstelveen werd de smaakmaker en veegde de punten voor de leidersprijs bij elkaar.

De koers werd voortdurend hard gemaakt en de kopgroep had er flink de sokken in. Tegen het einde van de koers waren er nog elf kanshebbers over, die het peloton dubbelden. Koos Jeroen Kers probeerde zich licht vooruit snel door het gedubbelde peloton te ritselen, maar zijn concurrenten uit de kopgroep bleven bij de les en rekenden Kers weer in. In de finale moest het gaan gebeuren. Het zorgde voor een spannende ontknoping.

Jump
Twee ronden voor het einde brak Peter Schulting los met een geslaagde jump. De man uit Emmeloord had z'n kruit lang droog gehouden, maar koos het juiste moment om een gaatje met de rest van kopgroep in stand te houden. Koos Jeroen Kers ging nog wel in de achtervolging, maar had de macht niet meer. Juichend kwam de slimme Schulting over de meet. Hij schreef de 64-ste editie van de wielerronde van Hank op zijn naam. Tweede werd Koos Jeroen Kers en klasbak Daan Meijers uit Dongen kwam nog als derde over de streep.

"Als je geen sprinter bent, moet je het alleen proberen en hopen dat je het vol kan houden", waren de wijze woorden van de grijnzende winnaar Peter Schulting.

Andere uitslagen
Het was zondag een vol programma bij de 64-ste editie van de Ronde van Hank. Terwijl de naast gelegen kermis draaide, reden de Nieuwelingen, de Regiorecreanten, de koppels in de koppelkoers en als afsluiter de Elite, Beloften en Amateurs hun rondjes in Hank.

Bij de Nieuwelingen drukte Hidde van Veenendaal uit Dongen zijn wiel als winnaar over de meet. Bij de Regiorecreanten viel die eer te beurt aan Sander Spoolder uit Giessenburg, vóór Dylan van Beuzekom uit Ameide en Xander Moerman uit Vianen. In de koppelkoers over drie ronden noteerde het duo van Delta Cycling Rotterdam de snelste tijd. Daan Meijers uit Dongen en Jason van Daalen uit 's-Gravenzande mochten de bloemen in ontvangst nemen.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 11 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 14 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden