• Stan Schipperen moest diep gaan.
• Stan Schipperen moest diep gaan. (Foto: Teus Admiraal)

Supertalent Stan (16) wint stratenloop

  •   keer gelezen   Sport

GENDEREN/DUSSEN • De 16-jarige Stan Schipperen uit Dussen trad woensdagavond door het winnen van de stratenloop van Genderen in de voetsporen van zijn vader en moeder Jacco en Inge, die in de jaren negentig deze wedstrijd ook nogal eens op hun naam wisten te schrijven.


Hij is daarmee de jongste deelnemer ooit die een wedstrijd van het oudste stratenloopcircuit op zijn naam wist te schrijven.

Veel deelnemers
De organisatie in Genderen wreef zich bij voorbaat al in de handen, want nog nooit eerder hadden zich zoveel lopers gemeld.

Stan Schipperen, die dit jaar zowel nationaal als internationaal al verbazingwekkende resultaten op de baan had geboekt, liet vanaf de start al zien dat hij niet voor minder dan de overwinning naar Genderen was gekomen. Daarvoor diende hij af te rekenen met Lauran Beijens en Marcel Laros die meteen zijn voetsporen zochten. Daarachter een groepje met Paul Visser, Marco Keijsers en de broertjes Carliho en Jarreau Suijkerbuijk.

Versnelling
Laros was de eerste die het hoge tempo van de twee andere koplopers niet meer kon volgen, en met nog drie kilometer te gaan leek het er heel even op dat Stan Schipperen zijn eerste stratenloopzege nog even zou moeten uitstellen. Lauren Beijens versnelde en nam een meter of tien voorsprong op zijn belager.

Steken in de zij
Die liet het gaatje niet groter worden, achterhaalde Beijens en ging er meteen overheen. Dat was voor Tilburger Beijens teveel, Schipperen liep zienderogen weg van zijn opponent. De laatste driehonderd meter kampte supertalent Schipperen met steken in zijn zij, maar de voorsprong was groot genoeg om onder luid applaus van het massaal opgekomen publiek de eindstreep als eerste te passeren.

Beijens werd tweede en Marcel Laros derde voor Marco Keijsers.

Vrouwen
Bij de vrouwen waar ook al een sterk veld aan de start stond zegevierde Ciska Hensen, voor Sandra Laros en Iris van Dalen uit Zaltbommel.

Blije organisatie
De organisatie van het stratenloopcircuit was blij; na de mooie opening in Brakel en een recordaantal deelnemers in Werkendam, verbeterde ook Genderen met meer dan 200 deelnemers beste resultaat tot nu toe. Twee jaar geleden leek het circuit nog ten dode opgeschreven, maar de cijfers van dit jaar laten zien dat de inspanningen om nieuw leven in te blazen niet voor niets zijn geweest.

De volgende wedstrijd is op 7 september in Giessen waar altijd spektakel valt te beleven.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten