Nieuwe voorzitter Paul van Rooijen hoopt dat GDC snel weer tweedeklasser is.
Nieuwe voorzitter Paul van Rooijen hoopt dat GDC snel weer tweedeklasser is. (foto: Lya Cattel)

Nieuwe voorzitter GDC: 'Een eer dat ze me gevraagd hebben'

  •   keer gelezen   Sport

EETHEN • Paul van Rooijen staat als 'buitenstaander' aan het roer van GDC. "Het zal niet meevallen om het beter te doen dan mijn voorganger."


Toen GDC vorig jaar te gast was bij de Nieuwegeinse eersteklasser JSV keken de spelers en toeschouwers van de thuisclub verbaasd om zich heen: 'Wat doen al die Van Rooijens hier?' Paul van Rooijen moet nog steeds lachen om dat weerzien met zijn oude club.

Zo'n tien jaar eerder was hij met zijn gezin verhuisd naar het melkveebedrijf aan de Dodesteeg - officieel in Wijk en Aalburg - en de beste manier om nieuwe mensen te leren kennen was door lid te worden van de plaatselijke voetbalvereniging. In dit geval dus GDC. Van Rooijen raakte als sponsor en leider betrokken bij de teams van jongste zoon Tim en dochter Lis en zag hoe Joost, de middelste van het stel, het schopte tot de selectie.

"Je wil toch je kinderen zien voetballen", vertelt hij. "Trainer worden was niet aan mij besteed. Ik heb de capaciteit niet om die jongens beter te maken en bovendien zit ik met het werk op het bedrijf."

Vlagger en voorzitter
Tegenwoordig is hij vlagger van het elftal voor jongens onder de 19, waarin Tim ook speelt, en hanteert Van Rooijen de voorzittershamer van de Eethense club. "En hoewel ik al een aantal jaar bij GDC zit, merk ik nu pas dat ik een buitenstaander ben. Zoveel mensen ken ik hier echt nog niet."

Toch kwam het verzoek om voorzitter te worden eind 2016 meerdere malen bij Van Rooijen terecht. In oktober sprak Henk van der Stelt, toen nog preses, hem aan: 'Paul, ik wil stoppen als voorzitter en in de zoektocht naar een opvolger komt jouw naam steeds naar voren.'

Van Rooijen reageerde verbaasd. "Ik had nog nooit in een bestuur gezeten, laat staan als voorzitter. Ik wilde het er eerst met mijn vrouw over hebben, want het bedrijf gaat altijd voor."

Wederhelft Accelien stemde snel in. "Ik had wel het gevoel dat hij het leuk zou vinden." Tijdens de jaarvergadering in december nam Paul van Rooijen officieel het stokje over van Van der Stelt, die vijftien jaar het boegbeeld is geweest van GDC.

Evenaren
"Ik vind het een eer dat ze me gevraagd hebben. Het zal niet meevallen om mijn voorganger te evenaren, maar ik ga m'n best doen", lacht Van Rooijen. GDC staat er goed voor, constateert hij. Het is een gezellige vereniging met een mooie nieuwe accommodatie en tegenwoordig is de kantine ook nog eens voorzien van zonnepanelen en dubbel glas. Van Rooijen hoopt dat GDC onder zijn bewind een gezonde club blijft.

"En dat heel GDC op den duur op een redelijk niveau gaat voetballen." Het eerste elftal treedt komende voetbaljaargang aan in de derde klasse. "Ik hoop op een terugkeer naar de tweede klasse", zegt de voorzitter over zijn verwachtingen.

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten