Renzo van Emmerik puntloos door flinke crash

  •   keer gelezen   Sport

MEEUWEN • Tijdens de OW Cup races van zaterdag op het TT-circuit van Assen heeft Renzo dit keer de NK SuperCup-1000 wedstrijd puntloos moeten afsluiten.


Een flinke crash maakte al in de eerste ronde een einde aan de wedstrijd van de BMW-coureur uit Meeuwen.

Na de eerste kwalificatietraining werd een wijziging aan de vering toegepast die effect had, want Van Emmerik stond met nog een paar minuten te gaan in de tweede kwalificatie op plek vijf en was op weg naar een verbetering van zijn tijd toen hij op een vreemde wijze naast de baan kwam en rechtdoor moest het grind in om de bandenstapel te ontlopen. De eerste valpartij dit seizoen.

De schade viel mee en de motor stond weer klaar toen hij vanaf plek vijf aan de wedstrijd begon. Zijn start was redelijk en al in de eerste ronde kon hij zich naar de vierde plek opwerken.

Van Emmerik: "Ik wilde het kleine gaatje naar de eerste drie dichtrijden, maar toen ging het ontzettend mis in de snelste bocht van het circuit. Mijn achterband verloor grip en ik werd er bijna afgeslingerd en kon er maar net op blijven zitten. Maar de BMW bleef wild onder mij te keer gaan en koos zijn z'n eigen weg richting het gras. Met 200 kilometer per uur ben ik daar van mijn motor geslingerd. Ik hield er een lichte hersenschudding aan over. Gelukkig heeft de LS2 helm mij goed beschermd."

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten