Honderden roeiers strijden op Afgedamde Maas

  •   keer gelezen   Sport

WOUDRICHEM • Er moest behoorlijk wat water door de Maas maar Watersportvereniging Woudrichem organiseert op zaterdag 27 mei the 1st International Dutch St Ayles Skiff Regatta.


Tijdens deze roeiwedstrijd op de Afgedamde Maas zullen Schotten, Engelsen, Ieren en Nederlanders het tegen elkaar opnemen over een roeiafstand van 2000 meter. In totaal doen er 200 roeiers, jong en oud, mee aan het prachtige evenement. Het spektakel duurt van 9.00 tot 18.00 uur.

De wedstrijden worden gevaren in zogenoemde St Ayles Skiffs. Dit is een sloep vergelijkbaar met de zalmschouw en een vissersboot, zoals die vroeger in Schotland werden gebruikt. Aan de overkant van de Noordzee worden veel roeiwedstrijden voor deze boten georganiseerd. Leden van Watersportvereniging Woudrichem zijn al een flink aantal keer afgereisd naar wedstrijden aldaar. De watersportvereniging is daarom bijzonder trots deze eerste St Ayles Skiff Regatta op het vaste land te organiseren.

Al maanden wordt er hard getraind door de roeiende afdeling van de watersportvereniging om een goede tijd neer te zetten op de wedstrijddag 27 mei aanstaande. Er wordt met acht boten tegelijk gevaren op een baan van 1000 meter lengte. Start en finish op de Afgedamde Maas zijn ter hoogte van het Dijkje in Rijswijk en de wedstrijden zijn ingedeeld in een aantal leeftijdsklassen en een open klasse.

Programma
De watersportvereniging organiseert de Regatta samen met het Visserijmuseum en het Festival Weekend Woudrichem. Het programma begint dan ook al op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) om 17.00 uur met sprintwedstrijden in de gracht bij de ijsbaan in Woudrichem voor alle roeiers die hierin interesse in hebben.

Op vrijdag 26 mei zijn er vanaf 10.00 uur langebaantochten, met start en finish vanaf het haventerrein van WSV Woudrichem aan de Schapendam. Zaterdag 27 mei worden van 9.00 uur tot 18.00 uur de wedstrijden geroeid. Dat gebeurt op de Afgedamde Maas, ter hoogte van het Dijkje in Rijswijk.

De Maasdijk is de natuurlijke tribune, aldus de organisatie.

Tijdens het evenement is de Maasdijk vanaf Woudrichem tot aan de afrit naar het Rijswijks strandje afgesloten voor auto's. Er is parkeergelegenheid op het Dijkje, te bereiken via de Veldweg in Rijswijk. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk en gratis.

http://www.wsv-roeien.nl

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten