ZVDO'74 wint in Zeeland

  •   keer gelezen   Sport

WIJK EN AALBURG • De waterpoloërs van ZVDO'74 zagen hun lange reis naar Terneuzen zaterdag beloond worden.


Ondanks het feit dat de Wijk en Aalburgers niet groots speelden, versloegen zij in Zeeland De Bruinvis met 5-11. ZVDO'74, dat aantrad zonder coach Theo van Berchum, kwam goed uit de startblokken waardoor het op een 0-3 voorsprong kwam in de eerste periode. In de tweede periode zakte het tempo een beetje, waardoor De Bruinvis door middel van een afstandsschot zijn eerste doelpunt maakte. Door een prachtige pass van achteruit het veld, kon Berry Boll met een mooie tikbal hier weer iets tegenover stellen en hij maakte zo de 1-4.

Niet goed verdedigd
Meteen in de derde periode wist De Bruinvis terug te komen in de wedstrijd, omdat er aan de zijde van ZVDO'74 niet goed verdedigd werd. Tijdens de eerstvolgende aanval werd een speler van De Bruinvis door een zware overtreding voor twintig seconden naar de kant gestuurd.

Arie Stuij hield het overzicht en wist een vrije teamgenoot te vinden die deze kans wist te verzilveren. Het verschil in doelpunten werd daardoor weer teruggebracht naar drie. De Bruinvis kreeg daarop nog een strafworp die benut werd.

Tandje bij
De spelers van ZVDO snapten dat ze een tandje bij moesten zetten en wisten nog drie keer het net te vinden, waardoor het verschil gemaakt was. De heren van ZVDO kregen de opdracht om de 3-8 vast te houden en de partij uit te spelen zonder risico's. De Bruinvis wist nog wel tweemaal te scoren, maar ook ZVDO kon nog drie doelpunten maken en de eindstand op 5-11 zetten.

ZVDO'74 speelt de eerstvolgende wedstrijd op 10 december in AquaAltena tegen de Dokkelaers uit Hilvarenbeek.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten