ZVDO herpakt zich tegen De Schelde

  •   keer gelezen   Sport

ANDEL • Na twee mindere wedstrijden hebben de waterpoloheren van ZVDO'74 zich zaterdag herpakt.


Afgelopen weekend kwamen de heren 2 van de Zeeuwse club De Schelde op bezoek in Andel. De bezoekers speelden vorig jaar nog in de jeugd onder de 17 en zijn dit seizoen nieuw in de herencompetitie. Beide partijen hadden deze wedstrijd twee wissels, wat in de waterpolo aan de lage kant is. Gelijk in de eerste periode zat het tempo lekker in de wedstrijd, mede dankzij de twee scheidsrechters die met het snelle spel mee floten.

Door de goede verdediging van ZVDO'74 werden alle aanvallen afgeslagen. Aan de andere zijde maakte de bezoekers tot drie keer toe een zware overtreding, die ook alle drie op meedogenloze wijze door Emiel Goedel afgestraft werden. Met een comfortabele 3-0 voorsprong werd de tweede periode begonnen.

Ook in deze periode lag het tempo nog hoog. De aanval, die de afgelopen twee wedstrijden wat te wensen overliet, liep lekker en er werden mooie acties gemaakt. De kansen werden alleen niet benut. De tegenstander veroorzaakte tot twee keer toe een strafworp, die beide door Arie Stuij vakkundig achter de keeper gewerkt werden. Ook de thuisploeg kreeg een strafworp tegen. Ook deze strafworp werd benut en dat bracht de tussenstand op 5-1.

Weinig
De derde periode gebeurde er voor het eerst in de wedstrijd vrij weinig. Door de zware overtredingen van de bezoekers in het begin van de wedstrijd hadden zij geen wissels meer, iets wat ze nu op begon te breken. ZVDO liet het tempo ook wat zakken. De periode werd wederom afgesloten met een counter van Jan Willem Vaneker voor ZVDO.

Ondanks de 6-1 voorsprong wisten de heren van ZVDO de concentratie te bewaren en ze openden direct met een score. De jonge jongens van De Schelde wisten nog op mooie wijze de uitstekende keepende Rob Vos te passeren, maar tevergeefs.

Zoals Emiel Goedel de wedstrijd met een hattrick opende, sloot hij deze ook af. 20 seconde voor het eind gaf Arie Stuij nog een trap na door de score naar 11-2 te brengen.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten