Onverwachte nederlaag voor Virtus

Sport 178 keer gelezen

WERKENDAM • Tegen de verwachtingen in verloor Virtus zaterdag van Rotterdam. In de Crosser werd het - enigszins geflatteerd - 65-74 voor de bezoekers.

Je zou mogen verwachten dat de thuisploeg in normale doen, dit varkentje wel zou wassen. Dat dit een utopie bleek, had te maken met drie essentiële wedstrijdsituaties.

Allereerst was Rotterdam van 'buiten' erg trefzeker met maar liefst 10 driepunters. Tel daarbij op dat Virtus, ondanks de hoge inzet, toch ook wel enige makkelijke scores liet liggen. Desondanks bleef Virtus lang in de wedstrijd en voerde het vaak de boventoon, maar met miniem verschil.

Goede kant
Tot 3 minuten voor tijd stond Virtus nog aan de goede kant van de score: 55-54. De hoop om wederom zegevierend af te kunnen sluiten, werd door de Rotterdamse center aan flarden geschoten. Deze langste man in het veld scoorde drie maal op rij en noteerde enige seconden later weer een treffer. Dit werd Virtus te veel.

Rotterdam verraste Virtus al in de openingsfase met een wervelend start.

De Virtus-defense verzaakte te veel, waardoor er na 2 minuten al een 4-11 tussenstand te zien was. Virtus vluchtte in een time-out en coach Edwin Dekkers probeerde zijn team weer op de rails te krijgen. Dat lukte aardig en na het eerste kwart had Virtus de schade teruggebracht tot 2 punten: 17-19.

Gewaarschuwd nam Virtus in het tweede kwart direct het heft in handen. Patrick Bot scoorde aan aantal keren zeer fraai en een driepunter van Niels Plieger zette de thuisploeg op een kleine voorsprong. Nu vluchtte Rotterdam in een time-out, maar dat mocht niet baten.

Nieuwe tactiek
Virtus paste een nieuwe verdedigingstactiek toe, waardoor de bezoekers nu moeilijk tot scoren kwamen. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam op naam van Martijn Both: een super steal, een snelle dribbel en een score in de buzzer. De  ruststand was nog wel in Rotterdams voordeel, maar gaf hoop voor het restant van de wedstrijd.: 28-33

Zo te zien aan het tweede kwart gloorde er weer hoop voor de thuisploeg, voor de trotse koploper. Rotterdam dacht daar echter anders over. Binnen 2 minuten vielen de eerste driepunters. De Werkendammers keken elkaar aan en even later zag het weer ruim opgekomen publiek een Virtus met inzet, power en strijd de spannende strijd vervolgen.

Beter spelen
 Virtus ging aanzienlijk beter spelen. Weinig balverlies en foute passes leidden tot een overwicht voor de koploper na het derde kwart: 50-47.

In het laatste kwart ging het om onbegrijpelijke redenen mis. Virtus ging weer eenvoudige scores missen, terwijl Rotterdam opnieuw enkele driepunters produceerde. Virtus wankelde en ontbeerde nu de steun van het fanatieke deel van de supporters. Het bleef akelig stil in de Crosser.

Virtus gaf zich gewonnen en verloor enigszins geflatteerd met 65-74.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 17 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21