Egbert Hooijkaas verrast met zege in Vestingstad Run

  •   keer gelezen   Sport

WOUDRICHEM • De Zuilichemse atleet Egbert Hooijkaas heeft zaterdag zeer verrassend de Vestingstad Run in Woudrichem op zijn naam geschreven.


De 51-jarige atleet voltooide zes dagen eerder nog de marathon van Etten-Leur liep. Daar liep hij de beste jaarprestatie van 2016 in zijn leeftijdscategorie Masters 50+.

Gefronste wenkbrauwen
Heel veel gefronste wenkbrauwen dan ook bij de deelnemers van de Vestingstad Run, toen ze Egbert Hooijkaas aan de start zagen staan. Normaal gesproken heeft elke atleet wel een paar weken nodig om te herstellen van de inspanningen van een marathon, maar Hooijkaas was duidelijk: "Ik voel me prima, en heb totaal geen last van vermoeide spieren." En mochten er nog deelnemers het idee hebben dat hij het in Woudrichem rustig aan zou doen, dan kregen ze al snel het antwoord dat hij ook hier voor de winst wilde gaan.

Paul Visser
Paul Visser, de winnaar van 2015 en leider in het Altena Road Circuit opende nog wel snel. Samen met Jarreau Suijkerbuijk, die meedeed aan de 6 kilometer, trokken ze een gaatje naar een groep achtervolgers. Op de smalle fietsdijk in Rijswijk denderde Egbert Hooijkaas over Paul Visser heen om vervolgens solo naar de streep in Woudrichem te lopen. Visser, die een paar weken eerder nog de marathon van Eindhoven liep, gaf twee minuten toe. Hij werd overigens wel winnaar van het Altena Road Circuit.

Sneller
Hooijkaas was zelfs nog twee minuten sneller dan twee jaar geleden, toen hij in Woudrichem ook al als eerste over de streep kwam. Gerard Lensvelt uit Dussen werd derde, maar moest wel meer dan zes minuten toegeven op de winnaar.

Bij de vrouwen ging de overwinning net als vorig jaar naar Melanie Spruyt, Ze was bijna drie minuten sneller dan tijdens de vorige editie, maar kwam nog niet aan het parcoursrecord van Jeanette Tolhoek. "Ik kom volgend jaar terug en dan ga ik echt voor dat record."

Er stonden in Woudrichem meer dan 300 deelnemers aan de start,. Tevreden gezichten dus bij de organisatie.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten