• Het team van Hamarithi, v.l.n.r. Fleur Danklof, Nadine Vervoorn, Vera Westervoort, Tessa van Dalen en Kim van Wijk
• Het team van Hamarithi, v.l.n.r. Fleur Danklof, Nadine Vervoorn, Vera Westervoort, Tessa van Dalen en Kim van Wijk

Team Hamarithi vijfde in landelijke kwalificatiewedstrijd

  •   keer gelezen   Sport

WASPIK • Een turnteam van SV Hamarithi behaalde zaterdag een vijfde plaats tijdens een landelijke kwalificatiewedstrijd in Waspik. Dat was net niet genoeg voor plaatsing voor het Nederlands kampioenschap op 19 november in Hoofddorp. 


Team Hamarithi kwam uit in categorie D. Er hadden maar liefst 42 teams ingeschreven voor deze wedstrijd. 

Overgave
Het team startte vol overgave op het toestel sprong. Fleur Danklof turnde een mooie half in, half uit met veel meer afzweef dan wat ze normaal laat zien. De eerste was net niet ver genoeg uitgedraaid, maar dit maakte ze ruimschoots goed met de tweede sprong.

Kim van Wijk behaalde het hoogste cijfer op het toestel, een 11,750.  Door de pech dat ze als eerste moesten uitkomen op dit toestel, vielen de cijfers een klein beetje tegen.

Stabiel
Ook op brug was het team stabiel. Kim van Wijk, Nadine Vervoorn en Tessa van Dalen turnden alle drie een mooie oefening met hoge opzwaaien. De prestaties werden door jury niet op waarde geschat. "Turnsters met krommere benen en lagere opzwaaien kregen hier een hoger cijfer", zegt leidster Nadine Noorloos.

Balk
Op het toestel balk werd er wisselend gepresteerd. Nadine Vervoorn had een val bij haar opsprong, maar turnde haar oefening keurig strak af. Vera Westervoort turnde voorzichtig, maar bleef vol trots op de balk.

Tessa van Dalen zette een dijk van een oefening neer met een combinatie van sisonne, loopspagaatsprong en wisselspagaatsprong en een combinatie van radslag, arabier en salto. Deze combinaties leverden veel bonuspunten op en daarnaast was zij ook erg stabiel. Dit werd dan ook beloond met een 11,767: het op één na hoogste cijfer van alle turnsters in de categorie D.

Vloeroefening
Bij de vloeroefening ging het wat minder goed. Het team moest genoegen nemen met cijfers rond de 11,000.

Ook op zondag 6 november komen nog teams uit in de categorie D.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten