(foto: Jeroen de Bruin)
update

Kozakken Boys scoort, maar stunt niet tegen Ajax

Sport 681 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys is er thuis niet in geslaagd om in het KNVB Bekertoernooi te stunten tegen Ajax. Op De Zwaaier werd het 1-6 voor de Amsterdammers.

Bij rust keek de ploeg van trainer Danny Buijs al tegen een 0-4 achterstand aan. In het tweede bedrijf maakte Raily Ignacio bij een stand van 0-5 nog de eretreffer voor Kozakken Boys.

Gretig
Eerder gebeurde het al een keer in 2007 dat Kozakken Boys en Ajax tegenover elkaar stonden. Toen hadden de Amsterdammers een verlenging nodig en wonnen uiteindelijk met 1-2. Deze keer liep het voor de profs uit Amsterdam een stuk makkelijker, ondanks dat trainer Peter Bosz met een 'fantasieopstelling' kwam zonder veel gevestigde namen en met veel jongelingen. Die waren echter zeer gretig.

In de vierde minuut had keeper Nils den Hartog nog een knappe redding in huis op een poging van Mateo Cassierra. Halverwege de eerste helft schoot Cassierra wel de openingstreffer binnen. De 0-1 werd ook snel opgevolgd met de 0-2, nadat Gwaeron Stout mistastte bij een snelle counter en uitblinker Vaclav Cerny vrij baan had. Cerny gunde de treffer aan Anwar El Ghazi.

Kozakken Boys kon zich niet aan de dominantie van Ajax ontworstelen. Nadat de Werkendamse verdediging weer mistastte, kon Cassierra met de 0-3 zijn tweede treffer aantekenen. Nog was Ajax niet klaar. Tegen de rust produceerde Cerny de 0-4.

Lat
Na de rust probeerde Kozakken Boys met de invallers Leon Bot en Mohammed Hammouti nog wel de bakens te verzetten. Maar tegen dit Ajax was niet op te boksen. Binnen een paar minuten kon keeper Nils den Hartog weer naar het net met de 0-5 door invaller Pelle Clement. Bijna maakte Clement het nog erger, maar zijn schot kwam op de lat.

Frenkie de Jong
Aan de andere kant gebeurde er weinig. Een vrije trap van Ahmed El Azzouti werd makkelijk gepakt door keeper Diederik Boer. Vervolgens kreeg ook jongeling Frenkie de Jong uit Arkel nog wat speeltijd bij Ajax.

Zes minuten voor tijd mocht Kozakken Boys nog de eretreffer aantekenen. Stout stuurde Raily Ignacio de ruimte in, die de 1-5 scoorde. Het laatste woord was voor Ajax. Een minuut voor tijd bepaalde Pelle Clement de eindstand op 1-6.

Unieke ervaring
Wat restte voor Kozakken Boys was toch een wat katerig gevoel.  Toch was Leon Bot wel tevreden met zijn invalbeurt. "Het werd voor mij als invaller wel een tweede helft, waarin we al met 0-4 achter stonden, maar toch heb ik van het moment genoten om tegen Ajax te spelen. Natuurlijk hoop je dat het langer een wedstrijd blijft. De tweede helft kregen we er nog twee tegen en hebben we zelf een goaltje gemaakt", recapituleerde Bot.

"Natuurlijk was ik blij, dat ik er na de rust bij was. Dit wil je toch meemaken en dat kan niet iedereen zeggen. Het blijft een unieke ervaring en dit maak je waarschijnlijk maar één keer mee. En dat tegen mijn favoriete club. Het was mooi", stelde Bot, die zelf een fan van Ajax is en regelmatig gaat kijken in Amsterdam.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)
(foto: Rick den Besten)

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport gisteren
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18