Stratenloop Giessen komt eraan

  •   keer gelezen   Sport

GIESSEN • Voor de 45e keer wordt aanstaande donderdag 8 september de BBQ Compleetloop in Giessen gehouden. Deze wedstrijd, die al 45 jaar deel uitmaakt van de Giessense jaarmarkt, is de oudste nog bestaande wedstrijd in het Land van Heusden en Altena en maakt ook deel uit van het oudste stratenloopcircuit van Nederland: het Altena Road Circuit. Door de relatief korte afstand (5,2 kilometer) en het tijdstip van deze wedstrijd wordt deze wedstrijd al jarenlang bezocht door sterke atleten.


Atleten kunnen een extra bonus verdienen bij verbetering van het parcoursrecord. Dat is bij de heren 14.42 en dat staat al sinds 2002 op naam van Martin Lauret en bij de vrouwen is de toptijd 17.41 en dat record staat nog steeds op naam van Conny van den Ouweland. 

Er kan nu al worden ingeschreven via www.inschrijven.nl of voor de wedstrijd in De Inloper aan het Jagerspad 26. De wedstrijd en prestatieloop beginnen om 20.00 uur. Daarnaast zijn er jeugdlopen in vier categorieën deze starten om 18.00 uur. Meer info bij Giel de Wind: 06-11388721.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten