Almkerkse korfballers laten kansen onbenut en verliezen

Sport 33 keer gelezen

ALMKERK • Een geflatteerde nederlaag voor ACKC afgelopen zaterdag: tege Valto uit De Lier lieten de Almkerkse korfballers veel kansen onbenut en verloren met 9-20.  Vanaf het allereerste begin was al duidelijk dat er een moeilijk middagje aan zat te komen voor de groen-witten. Korte kansen en vrije ballen werden telkens net niet verzilverd. ACKC  stond halverwege de eerste helft al op een 2-5 achterstand en had veel moeite op het zware veld met de wat soepeler ogende tegenstanders. Er werden vele doelpogingen gedaan, maar het was het telkens net niet. Bij rust waren de gasten nog verder uitgelopen en was de achterstand 2-10. In de tweede helft kon ACKC via Jelle van de Water, Frank Mommers en Gerard Swart wel wat terug doen: 5-12.Maar door het wat nonchalant  omgaan met de gecreëerde kansen en vaak slordig  verdedigingswerk  werd er telkens achter de feiten aangelopen en werd het 5-16. In het laatste kwartier hielden beide ploegen zich redelijk in evenwicht en wisten de eerder genoemde spelers nog een 9- 20 eindstand op het scorebord toveren.