ACKC walst over hekkensluiter Thor heen

Sport 31 keer gelezen

GIESSEN • Korfbalclub ACKC heeft zich uitstekend hersteld van de gevoelige nederlaag van vorige week tegen de koploper. Hekkensluiter Thor werd met 27-9 terug naar Harmelen gestuurd. Al vanaf het eerste fluitsignaal werd de intentie van ACKC duidelijk. ACKC kwam na vijftien seconden al via Bart de Peuter op voorsprong. De ACKC-aanvallen werden steeds talrijker, maar miste  nog de nodige zuiverheid. Thor leek daar in eerste instantie weinig tegenover te kunnen stellen, maar toch werden de eerste verdedigende foutjes wel afgestraft door de gasten en na een minuut of tien stond het pas 3-2 in het voordeel van de Almkerkers. ACKC kreeg desondanks zienderogen meer vat op de wedstrijd en kon na twintig minuten uitlopen naar 9-2, waarbij het spel ook steeds aantrekkelijker werd voor de toeschouwers. De ene aanval verliep nog soepeler dan de andere en zo kon de ploeg van trainer Dick van Houwelingen uitlopen naar 17- 5 bij rust, een ruststand die toch wel vrij uitzonderlijk genoemd mag worden voor ACKC. Tijdens de rust was het voor coach Van Houwelingen wel zaak zijn ploeg er op te wijzen de concentratie vast te houden voor de tweede helft en te  streven de uitslag tot een monsterscore te laten uitlopen. Toch haperde het enigszins bij ACKC in het eerste kwartier van de tweede helft en de stand was halverwege pas 19-9. Vanaf dat moment gaf ACKC vol gas en ging met vol overgave het laatste kwart in. In het vak van broer en zus Jelle van de Water en Carola ‘t Lam werd met Bart de Peuter en Inge Scheffer nog geprobeerd wat ingestudeerde aanvallen op te zetten. In het andere vak was Frank Bakker viermaal van afstand loepzuiver na mooi opgezette aanvallen met onder andre Marnix Kammer. ACKC blies met deze overwinning in sporthal ‘De Jager’ in Giessen de kampioensaspiraties weer nieuw leven in aangezien koploper ZKC’31 punten heeft laten liggen. Komende zaterdag ontvangt ACKC de ploeg waarmee de Almkerkers gedeeld derde staan. het uit Mijdrecht afkomstige Atlantis is namelijk de tegenstander. De wedstrijd ACKC-Atlantis begint om 15.40 uur.