ACKC stopt Maassluis niet

Sport 67 keer gelezen

ALMKERK • ACKC moest zaterdag aan de bak tegen de nog ongeslagen koploper Maassluis, maar de Almkerkers konden een nederlaag niet voorkomen. Het werd 7-15. In de beginfase creëerde het eerste aanvalvak prima kansen,maar verder dan het raken van de korf kwamen de Almkerkers niet. Maassluis was wel wat succesvoller en had binnen tien minuten ACKC op een 0-2 achterstand gezet. ACKC kwam na vele mislukte aanvallen en goed verdedigend werk terug naar 2-2. Maassluis kwam weer op voorsprong 4-2, maar ACKC deed er alles aan om zich niet uit de wedstrijd te laten spelen. Twee minuten na het verstrijken van het eerste bedrijf was het nog 5-6. Binnen enkele minuten was wederom het Maassluis dat toesloeg via afstandsschoten en uiteindelijk werd gerust bij een 5-8 stand. Complimenten Coach Dick van Houwelingen kon ondanks de achterstand zijn ploeg niet anders dan de complimenten geven voor het verdedigende spel. Het werd de tegenstander behoorlijk moeilijk gemaakt en vooral Marnix Kammer kreeg alle lof voor het vervullen van zijn taken rondom en onder de korf. De tweede helft kreeg ACKC de taak van Van Houwelingen toebedeeld om dit spel vol te houden en het Maassluis zo lastig mogelijk te maken. ACKC kon in de beginfase niet het gewenste spel neer zetten en kreeg er al weer snel één om de oren.  De gasten speelde een behoorlijk fysiek spelletje, waar ACKC niet direct het sportieve antwoord op had. Maassluis kon vrij gemakkelijk uitlopen, doordat ACKC de toch wel veel kansen om zeep hielp. Het werd uiteindelijk, ij het wel wat geflatteerd, een 7-15 verlies. Zaterdag is de laatste wedstrijd van 2014 dan is ONDO de tegenstander.