Afbeelding

Bruine Kilhaven wil bedrijven investeringszone

Algemeen 290 keer gelezen

WERKENDAM • Het bestuur van ondernemersvereniging Bruine Kilhaven in Werkendam heeft het initiatief genomen voor de oprichting van een zogenaamde bedrijven investeringszone (BIZ). 

Een BIZ is een instrument voor ondernemers uit een afgebakend gebied om de kwaliteit van het werkgebied  te verbeteren. De kosten voor deze verbetering  worden verdeeld over alle belanghebbenden. Voorwaarde is wel dat een meerderheid van de betrokken ondernemers instemt met de investeringszone. Bij het verbeteren van de kwaliteit moet gedacht worden aan bijvoorbeeld het bevorderen van de leefbaarheid, de veiligheid en de economische ontwikkeling van de bedrijven. 

"Een gezamenlijke verbetering van veiligheid en werkbaarheid, waar we allemaal aan bijdragen, ook financieel", zegt Wim Klootwijk, voorzitter van ondernemersvereniging Bruine Kilhaven.

De gemeente Werkendam heeft ook een rol bij het tot stand komen van een BIZ. Het college heeft aangegeven in beginsel aan dit proces te willen meewerken. Naast een aantal juridische stappen die van de gemeente worden gevraagd, is het ook de gemeente die een stemronde voor de ondernemers moet uitschrijven om te bepalen of er voldoende draagvlak is voor een BIZ.  

Via WOZ
Als de BIZ eenmaal is gerealiseerd, is het de gemeente die via de WOZ de bijdrage aan de BIZ bij de ondernemers int. Ook heeft de gemeente een controlerende taak op de gang van zaken.

Wethouder Wim de Jong is enthousiast over het idee. ""Ik ben ervan overtuigd dat alle ondernemers op de Bruine Kilhaven baat hebben bij dit soort samenwerkingsverbanden. Complimenten aan de ondernemersvereniging dat zij zich hier actief voor in gaat zetten."

1 januari 2017
Voordat de BIZ een feit is, moet nog een heel traject worden doorlopen. De voorbereidende stappen worden nu gezet en volgens de planning komt het voorstel in oktober in de gemeenteraad. Als de raad positief besluit, zal de gemeente aansluitend de stemming organiseren. 

Als deze voldoende positief uitvalt, kan de BIZ op 1 januari 2017 een feit zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden