• De vogeltellers waren al vroeg uit de veren.
• De vogeltellers waren al vroeg uit de veren. Foto: Paul Korthuijs

Vogeltellers spotten 62 vogelsoorten op Golfpark Almkreek tijdens vogeltelling

Algemeen 444 keer gelezen

ALMKERK • Afgelopen zaterdag werd op Golfpark Almkreek, in samenwerking met Altenatuur, de Vogelbescherming én de Nederlandse Golf Federatie de 23e landelijke vogeltelling op golfbanen georganiseerd.

Dertig deelnemers waren vroeg uit de veren. Om 5.00 uur werden zij op het park ontvangen met koffie en een warm worstenbroodje. Daarna werd de groep opgedeeld en onder leiding van ervaren vogeltellers van Altenatuur werd een twee uur durende wandeling over het golfpark gemaakt, waarbij op zicht en geluid het aantal vogels werd geteld.

Het resultaat: 62 verschillende soorten. Variërend van diverse soorten ganzen en eenden en hun kuikens tot staartmeesjes, kleine karekieten en rietzangers. Er werd zelfs een paartje patrijzen gespot.

Op Golfpark Almkreek wordt veel aandacht besteed aan onder andere vogelvriendelijk beheer. Gaat het goed met de vogels, dan gaat het goed met het groen op het golfpark. Vogels zijn bijvoorbeeld een natuurlijke vijand van plagen, zo bestrijden mezen processierupsen. De wijze waarop een golfbaan ingericht is en beheerd wordt, bepaalt welke (vogel)soorten kunnen floreren.

De wandeling werd afgesloten met een Gewoon Gezellig, gezamenlijk ontbijt in Brasserie Almkreek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden