• Archieffoto van een brand aan de Rijswijksesteeg.
• Archieffoto van een brand aan de Rijswijksesteeg. Foto: Jurgen Versteeg

Politie houdt drie mannen aan voor poging tot brandstichting in Rijswijk

112 808 keer gelezen

RIJSWIJK •  De politie heeft drie mannen opgepakt in Rijswijk, voor een poging tot brandstichting. De verdachten dumpten banden en hout op de kruising van de Rijswijksesteeg, nabij de kerk. Op deze kruising wordt aan het einde van het jaar vaker brand gesticht. 

Snel handelen na een melding leverde deze aanhoudingen op en voorkwam een stinkende brand op de kruising. Rond 22.20 uur kreeg een surveillance-eenheid de melding van het Operationeel Centrum om naar de Rijswijksesteeg te gaan. Daar zouden enkele mannen autobanden en hout op de ‘beruchte’ kruising leggen. De kans was groot dat zij een vreugdevuur wilden stichten, zoals de afgelopen dagen vaker het geval was.  

Op de kruising troffen de agenten een busje aan, waarna meerdere mannen weg renden. Drie van hen konden aangehouden worden. Vanuit het busje waren meerdere autobanden, hout en een vat met vermoedelijk brandbare vloeistof uitgeladen. ‘De aangehouden mannen hadden alle drie zwarte handen, wat bewijst dat ze de banden gesjouwd hadden’, laat de politie weten. In de zakken van de verdachten werd ook nog vuurwerk aangetroffen.  

Opvallend is dat de drie verdachten geen directe band hebben met Rijswijk. Twee verdachten komen uit Tiel en één uit Haaften. De mannen zijn aangehouden en naar het bureau gebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden