Afbeelding
Foto: 123rf.com

‘Onderzoek mogelijkheid sneltest aan de deur’

Nieuws 493 keer gelezen

REGIO • De fractie van AltenaLokaal maakt zich zorgen over de tweedeling die momenteel ontstaat door het gebruik van de coronatoegangspassen en vraagt het college om alternatieven te onderzoeken.

“Landelijk zien we dat er een 2-deling ontstaat rondom de coronatoegangspassen, waarbij onze lokale ondernemers, dorpshuizen en andere exploitanten het niet gemakkelijker hebben gekregen met deze maatregel,” begint raadslid Philip den Haan de brief, waarin hij het college vragen stelt over de coronapas.

Zo noemt Den Haan het voorbeeld van een in juni verkregen coronapas, die niets zegt over een huidige besmetting, maar wel toegang geeft zonder nadere controle. “Verder is er ook (landelijk) discussie of een QR-code wel voldoende zekerheid biedt op een actuele, gezonde situatie, los van feit dat we ons met z’n allen inzetten om verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden.”

Geen testlocatie in Altena
“Binnen Altena is er geen locatie waar er toegangstesten worden afgenomen om een QR-code te krijgen, waardoor het voor onze (niet-gevaccineerde) inwoners lastiger is om spontaan een bezoek aan de bioscoop, een restaurant of iets anders te brengen, hetgeen het lastiger maakt om deel te kunnen nemen aan de samenleving. De fractie van AltenaLokaal wil er voor waken dat mensen in onze gemeenschap uitgesloten raken,” licht Den Haan toe. 

AltenaLokaal vraagt onder meer of het college bereid is te onderzoeken of exploitanten naast de controle van de huidige coronapas ook de mogelijkheid kunnen krijgen om bezoekers (tegen betaling) een sneltest aan te bieden, zodat de controle ter plekke plaats kan vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden