Het laatste streekfestival was in 2019.
Het laatste streekfestival was in 2019. Foto: archieffoto: Jan Noorlandt

Twintig orkesten spelen op Altena Streekfestival op 23 oktober

Algemeen 261 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Na een jaar stilte door de coronapandemie zal 23 oktober de 48e editie van het Altena Streekfestival plaatsvinden.

Niet minder dan twintig brassbands, harmonie- en fanfareorkesten zullen op deze zaterdag deelnemen aan het muziekfestijn in dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk. Zij krijgen een mooi en toegankelijk podium voor een van hun eerste optredens na de lockdown. 

Het Altena Streekfestival 2021 wijkt op een paar punten af van eerdere edities, vanwege deze bijzondere en soms ook moeilijke tijd. Orkesten hebben een tijd stil moeten zitten, dus de drempel om dit jaar mee te doen is zo laag mogelijk gemaakt. Elk orkest speelt een vrij gekozen programma en krijgt aan de hand daarvan nuttige tips van een deskundige jury.

Testen voor toegang
Ook nieuw is het testen voor toegang. Als gevolg van het coronabeleid van de Nederlandse overheid is deze maatregel noodzakelijk om een veilig streekfestival te kunnen organiseren. Dit betekent dat alle deelnemers, medewerkers en bezoekers bij binnenkomst een CoronaCheck QR-code en een legitimatiebewijs moeten laten zien. Meer informatie hierover is te vinden op www.coronacheck.nl. 

Bezoekers zijn harte welkom op zaterdag 23 oktober in dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk. Aanvang van het Altena Streekfestival is 9:30 uur.

facebook.com/AltenaStreekFestival.NL

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden