Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt

Bestuur SV Spakenburg neemt afstand van ‘harde kern’: ‘In Werkendam kon enorme kloppartij voorkomen worden’

Sport 710 keer gelezen

SPAKENBURG • Het bestuur van tweededivisionist SV Spakenburg heeft vrijdag in het openbaar volledig afstand genomen van het gedrag van de zelfbenoemde Harde Kern Spakenburg (HKS). 'Wij als club zijn het intimiderende en provocerende gedrag van deze lieden, ook richting onze eigen vrijwilligers, meer dan zat'.

In de eerste vier wedstrijden van het seizoen vonden er wekelijks incidenten plaats waarbij de HKS betrokken was. 'Zo is er in zowel Scheveningen als in Werkendam, bezocht met busvervoer buiten de vereniging om, het nodige vernield. Dankzij de inzet van onze stewards, die van Kozakken Boys en hulp van een aantal eigen supporters, kon een enorme kloppartij voorkomen worden'.

Slagwapens
'Na de thuiswedstrijd tegen Katwijk is er zelfs een plastic zak met zelfgemaakte slagwapens gevonden waarmee het niet moeilijk zou zijn geweest iemand voor het leven te verminken. Naast bovenstaande hebben wij sterke signalen dat drugsgebruik binnen deze groep eerder regel dan uitzondering is. Dit alles blijkt ook nog eens een zuigende aantrekkingskracht te hebben op personen van buitenaf die niets met onze club hebben. Los van het feit dat het gros van deze groep niet eens lid is van onze club, draaien wij als vereniging wel op voor de materiele schade en schaadt het ons imago'.

Niet meer welkom
Het bestuur van SV Spakenburg maakt nu kenbaar 'zich volledig van het gedrag van deze groepering te distantiëren'. 'Sterker nog, wij als club willen niets maar dan ook helemaal niets meer met deze mensen te maken hebben. Deze groep en een ieder die zich daartoe aangetrokken voelt, is daarom met ingang van heden, 17 september 2021, voor onbepaalde tijd niet meer welkom op sportpark de Westmaat. De voor zover bij ons bekende lieden zullen hiervan een persoonlijk schrijven ontvangen. Ook zullen wij deze informatie en degene om wie het gaat delen met politie, justitie en de overige clubs in de Jack’s League opdat ook zij passende maatregelen kunnen nemen'.

Voetbalfeest
Het Spakenburgse bestuur sluit af met: 'Wij doen dan ook een dringend beroep op de echte supporters van Spakenburg om om te zien naar elkaar en mensen aan te spreken op afwijkend gedrag. Laten wij de club maximaal en op een juiste manier ondersteunen zodat er weer sprake kan zijn van een waar voetbalfeest. Tenslotte zijn wij er ons van bewust dat maatregelen zoals deze niet snel en met plezier genomen worden. Maar helaas wordt ons geen andere keus gelaten'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Er worden twaalf spaarvarkens verstopt.
Nog niets te doen tijdens de meivakantie? Van der Straaten Verzekeringen organiseert Big Hunt Nieuws 14 uur geleden
• In de Biesbosch zijn verkeerscontroles uitgevoerd door de verkeerspolitie.
Politie houdt controles in Biesbosch: rijbewijzen ingenomen en motorrijder betrapt op wheelie 112 19 uur geleden
• In vijf maanden tijd brachten de verdachten 1084 karren naar een sloperij, waar ze geld kregen voor het ijzer.
Man uit Giessen wordt veroordeeld na diefstal voor een miljoen euro aan veilingkarren 112 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden