Afbeelding
Foto: 123rf.com/Bjoern Wylezich

Festiviteiten rondom ‘75+1 jaar bevrijding van Werkendam’ gaan niet door

Algemeen 316 keer gelezen

WERKENDAM • Het comité 75 jaar Bevrijding Werkendam heeft vanwege de coronamaatregelen besloten de festiviteiten ook dit jaar niet door te laten gaan.

“De beste periode voor herdenken en vieren is nu in april en mei, maar dat was gezien de coronasituatie en de maatregelen niet haalbaar.”

Het besluit volgt na veel online vergaderen, laat het comité weten. 

Met pijn in het hart
“Daarbij werden allerlei mogelijkheden voor mooie herdenkingen en feestelijke activiteiten onderzocht, maar uiteindelijk heeft het comité 75 jaar Bevrijding Werkendam met pijn in het hart moeten besluiten dat de festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding van Werkendam, inmiddels omgedoopt tot 75+1 jaar bevrijding van Werkendam, dit jaar geen doorgang zullen vinden.”

De activiteiten verplaatsen naar september blijkt geen optie. “Daarvan is het comité van mening dat het nog te onzeker is om een (afgeslankt) programma met de bijbehorende kosten te gaan samenstellen.”

Van uitstel komt echter geen afstel en de pijlen worden vanaf nu dan ook gericht op het volgende lustrum: de 80-jarige herdenking en viering in 2025. “Inmiddels zijn we al zover gevorderd in de tijd, dat we over anderhalf jaar alweer plannen kunnen gaan smeden”, stelt het comité enthousiast.

Prachtig bevrijdingsfeest
“We hopen van harte dat we er in 2025 met jullie allemaal een prachtig bevrijdingsfeest van te kunnen maken”, staat in een schrijven naar deelnemers aan de optocht, organisatoren van een activiteit en aan iedereen die ‘hopelijk’ met het 80-jarige jubileum gaat meedoen.

“Zet jullie plannen alsjeblieft nog wat langer ‘on hold’. De energie die jullie er al ingestoken hebben is zeker niet tevergeefs.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 14 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 16 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden