Afbeelding
Foto: Niroworld

Bezwaar tegen hospice aan Vlietstraat in Sleeuwijk

Algemeen 857 keer gelezen

SLEEUWIJK • Omwonenden van de mogelijke locatie voor een hospice aan de Vlietstraat in Sleeuwijk komen in het geweer tegen de plannen.

“Wij willen benadrukken dat wij niet tegen een hospice in zijn algemeenheid zijn, maar wel tegen de bouw op deze locatie. Als er een hospice in Altena moet komen, kan dat ook gerealiseerd worden op andere locaties of andere kernen, waar een bouwbestemming op zit en waar het meer passend is in die omgeving”, stellen Ben en Yvonne den Toom, die net als hun buren Hans en Geertje Folmer het college van B&W, het waterschap en de initiatiefnemers hebben aangeschreven met hun bezwaren. 

“Voor de gemeente lijkt bebouwing voor groen te gaan, terwijl in het groenstructuurplan en het waterplan juist anders wordt aangegeven”, betoogt Ben den Toom. 

Groenstructuur
Hij geeft de voorkeur aan het behoud en het versterken van de groenstructuur in Sleeuwijk.

“Sleeuwijk is gezegend met een historisch riviertje de Bijtelskil midden door het dorp. Het slingert zich door het dorp naar het park met de ijsbaan. Dit riviertje, samen met de groenvoorziening er omheen, vormt een groen lint door het dorp en is cultuurhistorisch van waarde. Deze groenstructuur dien je als zodanig te behouden. Het behoud van een dergelijke structuur is belangrijk om ecologische redenen, welzijn en recreatieve redenen en wellicht de belangrijkste: om hydrologische redenen. De zone rond de Bijtelskil groen inrichten is klimaatadaptief gezien een must. Onze conclusie is dat we dit gebied niet voor een hospice, een café, een sporthal of wat dan ook moeten inrichten.” 

Niet klakkeloos bebouwen
Den Toom hoopt op een dialoog met de gemeente. “Laten we niet klakkeloos percelen bebouwen, maar nadenken over hoe we de schaarse ruimte het beste kunnen benutten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 15 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden