Afbeelding

Werkendamse jongen heeft illegaal vuurwerk in zijn schoolkluisje

112 447 keer gelezen

WERKENDAM • Een 16-jarige jongen uit Werkendam is vrijdagmiddag opgepakt door de politie, omdat hij illegaal vuurwerk in zijn kluisje op school had.

Politiemensen hebben vrijdagmiddag op een middelbare school in Altena een minderjarige jongen uit Poederoijen aangehouden op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. 

Ook hielden ze die middag elders in de gemeente in een woning een minderjarige jarige jongen uit Werkendam aan. Hij wordt ervan verdacht het vuurwerk te hebben gekocht. Het vuurwerk, vijf pakjes cobra’s 6 - in totaal vijftien cobra’s -, is in beslag genomen.

Kluisjescontrole
Agenten waren na een melding van de schooldirectie naar de school gekomen, omdat daar tijdens een kluisjescontrole in een van de kluisjes illegaal vuurwerk was aangetroffen.

Het kluisje was van de 16-jarige jongen uit Werkendam, die had verklaard dat hij het vuurwerk had gekocht van een 15-jarige jongen uit Poederoijen. Agenten troffen op school de verdachte aan en hielden hem aan op verdenking van handel in illegaal vuurwerk. 

Na telefonisch contact met de andere betrokken jongen is hij in een woning aangehouden op verdenking van het bezit van illegaal vuurwerk. 

Beide verdachten zijn naar het politiebureau gegaan, waar ze een verklaring hebben afgelegd. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Indien mogelijk, krijgen ze via Bureau Halt straf opgelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden