Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Vrouw moet rijbewijs inleveren tijdens actiedag Rent a Cop

112 871 keer gelezen

REGIO • Tijdens een nieuwe editie van de actiedag Rent a Cop hebben politieagenten en boa’s donderdag twaalf bekeuringen uitgedeeld. Een vrouw moest in Woudrichem haar rijbewijs inleveren wegens een forse snelheidsovertreding.

De automobiliste scheurde met 113 kilometer per uur over de Ruigenhoekweg, waar maximaal 60 kilometer per uur is toegestaan. 

Bij snelheidscontroles op de Jan Spieringweg in Woudrichem werden vier boetes uitgedeeld; op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk waren dat er vijf.

Bij dorpshuis Vlechtwerk in Werkendam werd nog een persoon bekeurd wegens foutparkeren. In Sleeuwijk werd nog iemand op de bon geslingerd, omdat er geen autogordel gedragen werd.

Parkeergedrag
Een week lang konden inwoners van Altena aangeven waar de politie en boa’s van de gemeente deze donderdag eens een kijkje zouden moeten nemen. Meldingen gingen o.a. over hardrijden, vuurwerk en hondenpoep, maar een groot deel van de ingediende meldingen ging over parkeergedrag.

“Inwoners ervaren overlast van foutgeparkeerde voertuigen op kruisingen, in bochten of buiten de vakken. Dit is niet alleen vervelend, maar levert ook gevaarlijke situaties op”, zegt politieagent Nabil Bourgou. 

“We hebben tijdens de actie met foutparkeerders gesproken om hen bewust te maken van hun gedrag. Die bewustwording dat ze niet juist geparkeerd staan en wat de gevolgen kunnen zijn, is er vaak niet.”

Fietsers
Daarnaast zijn op diverse locaties in Altena fietsers gecontroleerd.

“Er fietsen nog regelmatig mensen door het voetgangersgebied in winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. Tijdens de controle hebben we fietsers gewaarschuwd en gesproken over de nieuwe regels in het centrum. Sinds enkele maanden is fietsen daar verboden”, vertelt boa Marleen Goedhart. 

Bij een controle op de Maasdijk tussen Woudrichem en Rijswijk zijn vooral scholieren aangesproken die met meer dan twee naast elkaar fietsten. “Dit is gevaarlijk voor henzelf en voor andere weggebruikers”, benadrukt Bourgou.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 9 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden