Afbeelding
Foto: ingimage

Bevertochten in de Biesbosch

Algemeen 623 keer gelezen

WERKENDAM • In augustus worden er weer iedere dinsdag- en zaterdagavond Bevertochten gehouden in de Biesbosch. Deze tochten duren circa 2,5 uur en vertrekken om 19:30 uur vanaf het Biesbosch MuseumEiland.

Sinds in 1988 de eerste bevers uitgezet werden is de beverpopulatie gestegen naar 250 bevers met 86 burchten bij de laatste telling. Het Biesbosch Museum organiseert bevertochten waarbij 's avonds door de Biesbosch wordt gevaren. 

Door de schipper wordt gedurende deze tocht gewezen op de sporen die de bever overal in de Biesbosch achterlaat. In de schemering worden de bevers actief en is er een grote kans dat je ze in de kreken rond ziet zwemmen. 

Museumticket inbegrepen
Bij de vaartocht is een ticket voor het museum inbegrepen. Daarom is het museum op deze dagen geopend tot de vertrektijd van de boot, zodat deelnemers voorgaand aan de vaartocht het museum kunnen bezoeken.

Meer informatie en tickets bestellen kan via de nieuwe website van het museum. Het museum is te vinden aan de Hilweg 2 te Werkendam, tel. 0183-504009.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden