Afbeelding

Bouw nieuwe basisschool Nieuwendijk half miljoen duurder

Algemeen 774 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De nieuwbouw van basisschool De Regenboog in Nieuwendijk valt 557.000 euro hoger uit dan in eerste instantie geraamd was.

Dat komt, doordat de gemeenteraad van Altena in de uitgangspunten voor een nieuw integraal huisvestingsplan vorig jaar bepaald heeft dat nieuwe schoolgebouwen energieneutraal moeten worden. 

In eerdere plannen voor de nieuwe Regenboog lag die lat ‘aanmerkelijk lager’, schrijft het college in een voorstel aan de gemeenteraad.

Een andere aanleiding dat de politiek gevraagd wordt akkoord te gaan met een half miljoen extra is dat de bouwkosten de afgelopen twee jaar hard gestegen zijn.

Tijdelijke huisvesting
Ook de tijdelijke huisvesting van de leerlingen in units in de directe omgeving van de school valt bij nader inzien hoger uit dan begroot.

Daarom onderzoekt het college eveneens de mogelijkheden van gefaseerde bouw van De Regenboog, in combinatie met tijdelijke huisvesting in units of in een bestaand gebouw in Nieuwendijk en omgeving.

Al met al bedraagt het huidige prijskaartje voor de nieuwbouw van de school circa 5,2 miljoen euro.

Bouw
De bedoeling is dat de leerlingen aan het einde van de zomervakantie hun intrek in de tijdelijke huisvesting kunnen nemen.

Vervolgens wordt gestart met de sloop van het oude gebouw. De oplevering van de nieuwe school en het groene schoolplein staat gepland voor het najaar van 2021.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden