Het nieuwe tenue van ABC Basketball.
Het nieuwe tenue van ABC Basketball. Foto: Jelline Burghout

ABC Basketball wint eerste wedstrijd in nieuw tenue

Sportt 596 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Afgelopen zaterdag werd de eerste thuiswedstrijd van ABC Basketball Heren 1 gespeeld. Tegenstander was BV Volharding uit Goes. In de nieuwe tenues, geschonken door Vos Kunststoffen en Veth Timmerwerken, ging de overwinning met ruime cijfers naar de ploeg uit Wijk en Aalburg.

Na een sterk begin van ABC - 10-0 na drie minuten - zakte het spel wat in. Dit nam niet weg dat ABC met een comfortabele stand de rust in ging: 44-28. Na rust kon Volharding het fysieke overwicht van ABC niet langer het hoofd bieden.

Run
Met onder andere een imponerende 23-0 run in het derde kwart werd de voorsprong stevig uitgebouwd.

De eindstand liet dan ook niets aan de verbeelding over: 93-36 in het voordeel van ABC.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 21 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws gisteren
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18