'Blauwe boot', werk van Kim Renders.
'Blauwe boot', werk van Kim Renders.

Tweede expositie in Visserijmuseum

Algemeen 372 keer gelezen

WOUDRICHEM • Wethouder Hans Tanis opent zaterdag in het Visserijmuseum de tweede expositie van dit seizoen.

Twee maal per seizoen verzorgt Visserijmuseum Woudrichem een expositie. Dit jaar werd gestart met de presentatie van werk van Chris Roodbeen. De tweede expositie laat werk zien van kunstenares Kim Renders uit Sleeuwijk.

De opening zal aanstaande zaterdag 17 augustus verricht worden door wethouder Hans Tanis, om 14:00 uur. Als kind was Kim Renders al gefascineerd door dieren. Dit leidt uiteindelijk tot een studie Biologie. De combinatie met haar tekentalent heeft er voor gezorgd dat ze zich nu fulltime bezighoudt met kunst.

Om zo gedetailleerd mogelijk te kunnen werken, gebruikt ze hiervoor haar eigen foto's om het moment van de actie zo goed mogelijk vast te kunnen leggen. Maar ze is bij mooi weer ook buiten te vinden om het landschap ter plekke in een schilderij vast te leggen.

Zo realistisch mogelijk
"Mijn doel is om mijn tekeningen en schilderijen zo realistisch mogelijk te maken en daarvoor gebruik ik mijn eigen referentie materiaal dat ik maak tijdens fiets- of wandeltochten en tijdens bezoeken aan dierentuinen", vertelt Kim Renders zelf op haar website.

Haar werk was al op meerdere exposities in binnen- en buitenland te zien, maar nu kunnen mensen haar werk tot en met eind oktober bewonderen in het Visserijmuseum in Woudrichem, dat gevestigd is aan de Kerkstraat 41.

http://kimrendersfineart.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden