Afbeelding

Waarschijnlijk nieuwe kassen langs Ruigenhoekweg

Algemeen 887 keer gelezen

WOUDRICHEM • Het leegstaande kassencomplex langs de Ruigenhoekweg in Woudrichem wordt waarschijnlijk gesloopt. Er komen nieuwe kassen voor in de plaats.

Bij de eigenaar van de kassen heeft zich vanwege de verplaatsing van een tuinbouwbedrijf 'zeer recent' een gegadigde voor de overname van de kassen gemeld, schrijft het college in de beantwoording van schriftelijke vragen van de VVD. "Een overleg met de gemeente is gaande."

De VVD had graag gezien dat langs de Ruigenhoekweg een zonneweide gerealiseerd zou worden.

Burgemeester en wethouders zien echter geen aanleiding om met de huidige eigenaar van de kassen te gaan praten over een alternatieve invulling van het terrein. "Een voortzetting van het gebruik van de locatie voor glastuinbouw heeft, ondanks de jarenlange leegstand van de kassen, in beginsel onze voorkeur."

Bestemmingsplan
De locatie heeft op basis van het bestemmingsplan Buitengebied Woudrichem niet alleen een specifieke bestemming voor glastuinbouw, maar is ook aangemerkt als 'wijzigingsgebied doorgroeimogelijkheden glastuinbouw'.

"De glastuinbouwsector heeft binnen de gemeente ruimtelijk gezien beperkte mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Er zijn vanuit de omgeving geen belemmeringen om de locatie voor glastuinbouw te blijven gebruiken. Ook zijn er geen toekomstige ontwikkelingen die het gebruik gaan belemmeren", aldus B&W.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden