Afbeelding

Giessens bedrijf Quasar Holland mag uitbreiden

Algemeen 608 keer gelezen

GIESSEN • Quasar Holland in Giessen, gespecialiseerd in lampen en armaturen, mag gaan uitbreiden van het college van B&W.

Voor de uitbreiding is een wijziging van het bestemmingsplan nodig en daarvoor heeft de gemeente overleg gehad met de buurt van het bedrijf aan de Burgstraat. 

"De geplande uitbreiding lost de bestaande ervaringen van overlast door de buurt niet op, maar veroorzaakt ook niet méér overlast", concluderen burgemeester en wethouders. "Het college heeft de belangen en de bezwaren van de omwonenden én de belangen van het bedrijf naast elkaar gelegd en komt tot de conclusie dat deze aanpassing recht doet aan ieders belang."

Parkeerterrein
De uitbreiding houdt in grote lijnen dat een parkeerterrein, dat nu nog een woonbestemming heeft, een bedrijfsbestemming krijgt, legt Arjens van Gammeren van Quasar Holland uit. "Dat geeft ons de mogelijkheid om personeel op eigen terrein te laten parkeren. Dat was namelijk een voorwaarde om ons atelier uit te breiden binnen de grenzen van het bestemmingsplan."

Het is mogelijk om op dit plan zienswijzen in te dienen. Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt zes weken ter inzage.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden