Afbeelding

Ook in Altena groen doelgroepenvervoer

Algemeen 231 keer gelezen

ALTENA • Bestuursvoorzitter Andrew Harijgens van Deeltaxi West-Brabant en wethouders van zeven West-Brabantse gemeenten, onder wie Matthijs van Oosten van de gemeente Altena, hebben maandag het bestuursakkoord Zero-Emissie Doelgroepenvervoer 2025 ondertekend.

Dit akkoord zet in op reizen zonder uitstoot, bijvoorbeeld vervoer dat aangedreven wordt met waterstof of elektriciteit. Dit is één van de maatregelen om de doelstellingen uit het akkoord van Parijs te realiseren. Het deeltaxivervoer betreft alle West-Brabantse gemeenten die door dit akkoord allemaal vergroenen. Doordat zeven gemeenten ook ondertekenden zetten zij niet alleen in op groen deeltaxivervoer maar óók op groen leerlingen- en dagbestedingsvervoer.

Het bestuursakkoord ontstond op 31 mei vorig jaar toen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met enkele koplopers het akkoord ondertekenden. Na Publiek Vervoer Groningen Drenthe, Stroomlijn, gemeente Amsterdam, gemeente Den Haag en gemeente Hoorn volgt nu ook regio West-Brabant met dit akkoord in deze groene voetsporen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden