Afbeelding
Foto: Ron Dekker

Virtus maakt Giants kopje kleiner

Sport 251 keer gelezen

WERKENDAM • Virtus werd in de beginperiode nog even afgebluft, maar herstelde zich al gauw tegen Giants. In Bergen op Zoom werd het 50-90.

Het jonge team van Giants kwam geweldig uit de startblokken. Met opportunistisch basketbal probeerde Giants de ongeslagen koploper uit Werkendam van meet af aan te ontregelen. Voor Virtus het wist stond het met 15-8 achter. Toen Giants uitgeraasd was, schakelde Virtus juist een tandje bij. Coach Dusan kwam weer met een tactische oplossing door een ouderwetse 'box and one' op een Giants-speler, die met veel individuele acties aan banden gelegd moest worden. En dat gebeurde dan ook.

IJzervreters Ton Visser, Martijn Both en Sander Visser wisselde elkaar goed af en vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en kon Virtus doorwisselen.

De Werkendammers speelden vrijuit naar de grootste overwinning van dit seizoen: 50-90. Bovendien kwam iedereen aan scoren toe.

Spelplezier
Het spelplezier straalt van dit team af. De verre driepunter van Stijn Visser was daar ook weer een goed voorbeeld van. Virtus blijft gefocust en sterk spelen. Enige smet op deze wedstrijd waren drie D-fouten, die de scheidsrechters gaven na een opstootje. Een goed spelende Sander Visser moest het veld verlaten, inclusief twee spelers van Giants.

Komend weekend zijn er geen wedstrijden voor de Werkendammers. De week daarop, op zaterdag 23 februari, speelt Virtus om 13:30 uur thuis tegen Blauw Wit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 21 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws gisteren
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden