• Henk Poelakker, Fons Naterop, Marijke Verhoef en Kees Noorloos met het eerste exemplaar.
• Henk Poelakker, Fons Naterop, Marijke Verhoef en Kees Noorloos met het eerste exemplaar.

Aalburgse glossy als afscheidsgroet

Algemeen 653 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Alle inwoners van de gemeente Aalburg ontvangen nog voor de kerstdagen een 128 pagina's tellende glossy over de gemeente Aalburg.

De glossy is één van de afscheidscadeaus van het bestuur van de gemeente Aalburg. In de glossy 'Dag Aalburg' passeren de jaren 1973 tot 2018 de revue. Er komen veel inwoners aan het woord die iets vertellen over wonen, werken en leven in de gemeente Aalburg. Zo heeft ieder kerkdorp een eigen verhaal, in de vorm van een interview met dorpsbewoners en een historische fotoserie.

Daarnaast heeft 'Dag Aalburg' natuurlijk oog voor gebeurtenissen die de afgelopen 46 jaar in de gemeente hebben plaatsgevonden, zoals de bezoeken van koningin Beatrix, de verplaatsing van de noodwoning, iDOP-projecten, de kampioenschappen van Marianne Vos en vele andere memorabele momenten.

Goed beeld
"Het totale boekwerk geeft een goed beeld van de Aalburgse periode", zegt burgemeester Fons Naterop trots. "Ik ben erg verrast met het mooie resultaat van de glossy. Het ziet er heel professioneel uit en ik vind het mooi dat alle inwoners dit als aandenken aan Aalburg krijgen. Ik hoop dat ze de glossy een plekje geven in de boekenkast en er van tijd tot tijd naar kijken."

Burgemeester Naterop heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen uit handen van Marijke Verhoef. Zij heeft namens Kontakt Mediapartners de totstandkoming van de glossy begeleid.

Feestje
"Het was zeker vanwege de omvang en het korte tijdsbestek een hele uitdagende opdracht om 'Dag Aalburg' te maken. Dankzij de enthousiaste medewerking van heel veel inwoners uit de gemeente is het gelukt. Ze namen de tijd om hun verhalen met ons te delen en overspoelden de redactie met prachtige foto's. Het was een feestje om dit magazine te mogen maken en ik hoop dat het voor alle Aalburgers een feestje is om te lezen."

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 17 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 20 uur geleden
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden